Υφαντής, Νιτσιάκος, Τόττης, Agrino, Green Cola: Από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στα ξενοδοχεία

Ρεσεψιόν Ξενοδοχείου
Ρεσεψιόν Ξενοδοχείου ISTOCK

Πολυτελή ξενοδοχεία λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες από το χώρο των τροφίμων.

Ο χώρος των ξενοδοχείων έχει γοητεύσει εδώ και αρκετά χρόνια μερικές από τις οικογένειες στις οποίες ανήκουν οι μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων της χώρας. Θέλοντας να ενισχύουν τους τόπους από τους οποίους κατάγονται, αλλά και να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε διαφορετικούς κλάδους, έχουν δημιουργήσει και διαχειρίζονται πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, λειτουργούν ως πρωτοπόροι, βάζοντας στον τουριστικό χάρτη της χώρας, ολόκληρες περιοχές, με το να λειτουργούν εκεί με επιτυχία τα ξενοδοχεία τους.

ADVERTISING

Ξεκινώντας από την Αθήνα, η οικογένεια Υφαντής, της ομώνυμης αλλαντοβιομηχανίας, δημιούργησε το 2004 το ξενοδοχείο «Fresh Hotel» κάτω από την Ομόνοια. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα boutique ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε μια περιοχή ιδιαίτερα υποβαθμισμένη. Διαθέτει 133 δωμάτια και παραμένει εντυπωσιακό με την pop αισθητική του. H οικογένεια έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια το όμορο παλαιό ξενοδοχείο “Πίνδαρος”, το οποίο ανακατασκευάζει αυτή τη στιγμή. Το κτίριο έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο και θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Στην περιοχή της Κηφισιάς το 2009, η οικογένεια Υφαντή, ανακατασκεύασε το παλιό ξενοδοχείο «Κατερίνα», δημιουργώντας το πολυτελές “Y Hotel”, ενώ 10 χρόνια αργότερα απέκτησε το επίσης παλιό ξενοδοχείο “Κωστής» στην περιοχή και το μετέτρεψε σε ένα άκρως κομψό χώρο φιλοξενίας, το SAY Hotel.

Στο Αγρίνιο, η οικογένεια Πιστιόλα της βιομηχανίας Agrino, έχει δημιουργήσει και λειτουργεί από το 2014 το πολυτελές boutique ξενοδοχείο “Marpessa”, που σύντομα έγινε σημείο αναφοράς για την πόλη, που γενικά στερείτε σύγχρονων τουριστικών υποδομών. Το εγκαταλειμμένο, νεοκλασικό διατηρητέο κτήριο μετατράπηκε σε ένα εκλεπτυσμένο χώρο, με 14 δωμάτια και σουίτες, bistro και spa.

Στα Ιωάννινα η οικογένεια Νιτσιάκου, της βιομηχανίας Κοτόπουλα Νιτσιάκος, λειτουργεί εδώ και δύο δεκαετίες το πεντάστερο “Hotel Du Lac” πάνω στη λίμνη. Το ξενοδοχείο κατάφερε να γίνει τοπόσημο, και έβαλε τα θεμέλια για να γίνει η πόλη ένας από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς προορισμούς της χώρας. Διαθέτει 170 δωμάτια, μεγάλο αυτόνομο συνεδριακό κέντρο, καθώς και αυτόνομο κέντρο spa, εστιατόρια και μπαρ, ενώ στα χρόνια λειτουργίας του έχει επεκταθεί με νέα δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες και σουίτες. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται ήταν εντελώς υποβαθμισμένη και αναξιοποίητη, γεμάτη έλη, ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα πλέον επισκέψιμα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων. Η οικογένεια Νιτσιάκου λειτουργεί ακόμη ένα ξενοδοχείο το «Μαριλένα» στην Κέρκυρα.

Στη Φλώρινα η οικογένεια Τόττης, της ομώνυμης βιομηχανίας συσκευασίας τροφίμων, άνοιξε πριν λίγο καιρό το ξενοδοχείο «Lynx Mountain Resort». Πρόκειται για το παλιό Ξενία της πόλης, το οποίο ανακατασκευάστηκε για να δημιουργηθούν 38 πολυτελή δωμάτια και σουίτες. Διαθέτει ακόμη εστιατόρια, καθώς και spa. Το ξενοδοχείο λειτουργεί δίπλα του το καζίνο «The Lynx Casino Florina».

H οικογένεια Βενιέρη, εκ των δημιουργών της Green Cola, λειτουργεί εδώ και χρόνια το ξενοδοχείο «12 Months Luxury Resort» στο χωριό Τσαγκαράδα στο Πήλιο. Διαθέτει 20 δωμάτια και είναι χτισμένο σαν μικρό χωριό. Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο, καθώς βρίσκεται στο βουνό, όμως απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από την παραλία. Το 12 διαθέτει εστιατόριο τοπικής κουζίνας καθώς και εγκαταστάσεις spa.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επιχειρηματικότητα
SHARE:

24Media Network