Καρτ-ποστάλ αγάπης στέλνει η Αθήνα στους επισκέπτες της

Καρτ-ποστάλ αγάπης στέλνει η Αθήνα στους επισκέπτες της

"Μέχρι να συναντηθούμε ξανά…": Η νέα ψηφιακή καμπάνια για την Αθήνα εν μέσω lockdown.

Μπορεί να ζούμε στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και κάπου να έχουμε ξεχάσει τα γράμματα και τις καρτ-ποστάλ, με αξιοθέατα από τις περιοχές που επισκεπτόμασταν, στέλνοντάς τα στους οικείους μας, μέσω του γνωστού γραμματοκιβωτίου, εντούτοις, να που έρχονται στιγμές να τα ξαναθυμηθούμε, αξιοποιώντας τα ψηφιακά μέσα.

Τώρα, έχουμε ηλεκτρονική αλληλογραφία και ψηφιακό ταχυδρομείο, μέσω των οποίων η ανταλλαγή επιστολών και μηνυμάτων γίνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Αυτό ακριβώς επιχειρεί να αξιοποιήσει η σύμπραξη «This is Athens & Partners», η οποία μέσα από τη ψηφιακή καμπάνια του This is Athens, του επίσημου οδηγού της πόλης, που έχει τίτλο: «Love Letters from Athens» – «Γράμματα αγάπης από την Αθήνα», στέλνει έξι όμορφες καρτ-ποστάλ στο εξωτερικό.

Ουσιαστικά, η πόλη μεταφέρει στους επισκέπτες της το δικό της μήνυμά της: «Ανυπομονούμε, να σας δούμε ξανά!». Η καμπάνια σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες και απευθύνεται στους λάτρεις της Αθήνας στο εξωτερικό, με μηνύματα προσμονής και αισιοδοξίας, έως ότου μπορέσουμε όλοι να συναντηθούμε ξανά. Η καμπάνια, άλλωστε, που φέρει την υπογραφή «Love, Athens», έχει σκοπό να προκαλέσει συναισθήματα νοσταλγίας στους επισκέπτες, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο μία «προσωπική» σχέση ανάμεσα σε εκείνους και την πόλη.

Τα έξι βίντεο, σύντομης διάρκειας, στα οποία παρουσιάζονται χαρακτηριστικά σημεία της Αθήνας, όπως το Άγαλμα της Αθηνάς στο Μέγαρο της Ακαδημίας, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Παναθηναϊκό Στάδιο και η Πλάκα, είναι εμπνευσμένα από τη ζωή στην πόλη, από τον Πολιτισμό, την Τέχνη, την Αρχιτεκτονική και την Ιστορία της. Η καμπάνια, που διατίθεται ψηφιακά σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά), στοχεύει σε κοινό από χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης και κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύμπραξη «This is Athens & Partners», που λειτουργεί από το 2018, με δράσεις προβολής της Αθήνας, έχουν ενώσει δυνάμεις ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) μέσω της Marketing Greece, η AEGEAN, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Λάμψα Α.Ε., η Lamda Development και η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.

«Μέσα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, η Αθήνα δηλώνει την παρουσία της στον παγκόσμιο τουρισμό. Με αυτήν την καμπάνια, στέλνουμε το μήνυμα σε όλους ότι η ελληνική πρωτεύουσα προσαρμόζει τον στρατηγικό σχεδιασμό της στα νέα δεδομένα και είναι έτοιμη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο χάρτη του τουρισμού, όπως αυτός διαμορφώνεται», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, τονίζει ότι: «Η επόμενη μέρα για τη στοχευμένη προβολή του τουριστικού μας προϊόντος θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνεργειών και συνεργασιών. Η νέα ψηφιακή καμπάνια για την Αθήνα -με σημείο αναφοράς την πρωτεύουσα που δηλώνει έτοιμη να υποδεχτεί το ταξιδιωτικό κοινό – μεταφέρει μήνυμα ετοιμότητας και αισιοδοξίας».

«Για μία ακόμη φορά το «This Is Athens and Partners», η μεγαλύτερη σε διάρκεια, σε οικονομικούς όρους και πιο ουσιαστική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη χώρα, αποδεικνύει μέσα από τη νέα αυτή καμπάνια ότι η συνένωση δυνάμεων είναι το μοναδικό όχημα για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού», αναφέρει η Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece.

O Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος της AEGEAN, επισημαίνει ότι «Η μεγάλη σύμπραξη φορέων του «This is Athens & Partners» συνεχίζει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση της Αθήνας στις κορυφαίες τουριστικές επιλογές διεθνώς. Μαζί, έχουμε ήδη πετύχει πολλά τα προηγούμενα χρόνια και μπορούμε να κερδίσουμε και τη φετινή χρονιά στην προτίμηση των επισκεπτών. Πιστεύουμε στην Αθήνα και δεν έχουμε σταματήσει ούτε στιγμή να επενδύουμε συστηματικά στη δυναμική του προορισμού, όχι μόνο με την ανάπτυξη του δικτύου μας και την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας όλο το χρόνο, αλλά και συμπράττοντας σε κάθε προσπάθεια που δημιουργεί νέους λόγους επίσκεψης στην πόλη».

«Μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για τον τουρισμό της Αθήνας, συνεχίζουμε με αίσθημα αυξημένης ευθύνης, στο πλαίσιο του «This is Athens & Partners», την πραγμάτωση της κοινής μας προσπάθειας για την προβολή και την προώθηση του προορισμού μας με μια πολύ φρέσκια και δημιουργική προσέγγιση που επενδύει στην επιστροφή του επισκέπτη στην πόλη μας», είπε ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης.

«Η Αθήνα είναι ένας προορισμός, που βασίζεται στην εξωστρέφεια, στην αυθεντική φιλοξενία, στη συναρπαστική σχέση πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης κοινωνικής ζωής. Αυτά τα χαρακτηριστικά κερδίζουν τους επισκέπτες της και αποκτούν ξεχωριστή σημασία σε περιόδους κρίσεων, οι οποίες μεταβάλλουν την κοινωνική και οικονομική καθημερινότητα. Η καμπάνια «Love Letters from Athens» τα αναδεικνύει και τροφοδοτεί την αισιοδοξία και τις προσδοκίες εν αναμονή εκπλήρωσης του ταξιδιωτικού “επανιδείν”», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της «ΛΑΜΨΑ ΑΕ», Τάσος Χωμενίδης.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, τονίζει: «Ζούμε σε μια πόλη γνωστή για την ιστορία και τον πολιτισμό χιλιάδων ετών, η οποία καλεί σήμερα τον επισκέπτη να ανακαλύψει το δυναμικό, σύγχρονο πρόσωπό της. Όραμά μας στη Lamda Development είναι να επανατοποθετήσουμε την Αθήνα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., Αχιλλέας B. Κωνσταντακόπουλος, επισημαίνει: «Σήμερα, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για τον παγκόσμιο και φυσικά τον ελληνικό τουρισμό, είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο: Την ανάδειξη και σταδιακή καθιέρωση της Αθήνας ως κορυφαίου ευρωπαϊκού προορισμού για όλο τον χρόνο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα