Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1: Πολύ σκληρό για να λυγίσει το τριφύλλι

Διαβάζεται σε 6'
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1: Πολύ σκληρό για να λυγίσει το τριφύλλι
Eurokinissi

Με ένα τρίλεπτο φωτιά και σκόρερ τους Μπακασέτα – Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ανατροπή στο σκορ και στη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, και φώναξε “παρών” στη μάχη του τίτλου μετά την επικράτηση του επί της ΑΕΚ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Σε ένα τρίλεπτο φωτιά και σκόρερ τους Μπακασέτα – Ιωαννίδη το τριφύλλι κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος του σκορ και να πάρει τη νίκη και το τρίποντο που τον κρατάει ζωντανό στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Οπως γράφει το Sport24.gr το τριφύλλι έριξε την Ένωση από την κορυφή της βαθμολογίας και μείωσε στους τέσσερις την απόσταση από την κορυφή και τον πρώτο ΠΑΟΚ και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Φατίχ Τερίμ σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ έκανε τρεις αλλαγές με τους Χουάνκαρ, Ακαϊντίν και Βέρμπιτς να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού.

Κάτω από την εστία ήταν ο Ντραγκόβσκι με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Χουάνκαρ στο αριστερό ενώ οι Γεντβάι-Ακαϊντίν ήταν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Στο “έξι” έπαιξε ο Αράο με τον Τσέριν δίπλα του και στην τριάδα μπροστά τους αγωνίστηκαν ο Βέρμπιτς στα δεξιά, ο Μπερνάρ στα αριστερά και ο Μπακασέτας πίσω από τον Ιωαννίδη που ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι στην κορυφή της επίθεσης του τριφυλλιού.

Από την άλλη ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε και αυτός σε τρεις αλλαγές επίσης σε σχέση με τη νίκη επί του Ολυμπιακού καθώς στις δύο πτέρυγες βρέθηκαν οι Τσούμπερ και Ελίασον αντί των Γκατσίνοβιτ και Άμραμπατ, ενώ στο πλάι του Λιβάι Γκαρσία έπαιξε Πέτρος Μάνταλος αντί του Πινέδα.

Στα γκολπόστ για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ήταν ο Αθανασιάδης με τον Ρότα να παίζει δεξιά και τον Χατζισαφί αριστερά ενώ οι Βίντα-Μουκουντί ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Σιμάνσκι-Γιόνσον με τον Ελίασον να παίζει στο ένα άκρο και τον Τσούμπερ στο άλλο και ο Μάνταλος βρέθηκε πίσω από τον Γκαρσία.

Λάθος του Χουάνκαρ, γκολ η ΑΕΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πιέζει τον Παναθηναϊκό αρκετά ψηλά, απείλησε με τον Τσούμπερ στο 1′, κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ και κατάφερε να σκοράρει με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα μετά από λάθος του Χουάνκαρ.

Μετά από κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα πήγε στο αριστερό άκρο όπου ο Γιόνσον έκανε τη σέντρα και πάλι προς τα δεξιά με τον Χουάνκαρ προ του Ελιάσον να αφήνει τη μπάλα να βγει άουτ, αυτή βρήκε στο πόδι του Ισπανού, με τον Ελίασον να την προλαβαίνει πριν αυτή βγει άουτ, γύρισε προς τον Βίντα ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δοκάρι του Μπερνάρ στο 10′ σε μια φάση που ξεκίνησε από τον Ιωαννίδη. Ο Έλληνας επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά, πέρασε τον Βίντα, είδε τον Βραζιλιάνο να έρχεται, του πέρασε τη μπάλα, αυτός έκανε το πλασέ το οποίο σταμάτησε το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Τσούμπερ. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε να πιέσει αρκετά ψηλά με τον Κώτσιρα να φτάνει στο ύψος του κόρνερ, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν τη μπάλα από την περιοχή τους, με τον Ελίασον να πασάρει στον Γκαρσία ο οποίος έφυγε από τα δεξιά, γύρισε προς τον Τσούμπερ που βρέθηκε μέσα στην περιοχή.

Ο Αράο γύρισε και τον πρόλαβε με τον Ελβετό να κάνει το πλασέ το οποίο έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ντραγκόβσκι σε μια μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ.

Ο Τάσος Μπακασέτας προσπάθησε στο 19′ να νικήσει από μακριά τον Αθανασιάδη με εκτέλεση φάουλ, από αρκετά μακριά, με δύναμη το επιχείρησε χαμηλά στο έδαφος αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Στο 25′ το τριφύλλι σκόραρε με κεφαλιά του Μπακασέτα, μετά από σέντρα του Αράο από τα δεξιά, αλλά ο Βραζιλιάνος όταν υποδέχτηκε τη μπάλα ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR.

Ανατροπή σε τρία λεπτά με Μπακασέτα – Ιωαννίδη

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και κατάφερε σε τρία λεπτά να γυρίσει το ματς και να φτάσει στην ανατροπή με γκολ από τους Μπακασέτα και Ιωαννίδη.

Αρχικά στο 32′ ο Έλληνας σέντερ φορ έφυγε από τα δεξιά, πάτησε περιοχή, έκανε το συρτό σουτ με τον Αθανασιάδη να απομακρύνει τη μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αράο έδωσε στον Μπακασέτα που έκανε το διαγώνιο σουτ για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη και ισοφάρισε σε 1-1 με τον Έλληνα μέσο να μην πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Στο 34′ σε μια βαθιά μπαλιά που έδειχνε να ελέγχει ο Μουκουντί ο Φώτης Ιωαννίδης τον πίεσε, του έκλεψε τη μπάλα, και την “τσίμπησε” πάνω από τον Αθανασιάδη για να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό που έφτασε στην ανατροπή του σκορ.

Απείλησε με Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες που συνέχισαν με τις ίδιες ενδεκάδες που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Το τριφύλλι απείλησε πρώτο στο 55′ σε μια εξαιρετική στιγμή με τον Ιωαννίδη.

Ο Μπακασέτας έδωσε στον Έλληνα φορ ο οποίος σήκωσε τη μπάλα, έκανε απευθείας το σουτ, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ματίας Αλμέιδα παρενέβη στο παιχνίδι και μάλιστα σημαντικά καθώς έκανε τετραπλή αλλαγή. Ο Αργεντινός έριξε στο παιχνίδι τους Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Πόνσε και έβγαλε από την αναμέτρηση τους Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Μάνταλο και Γκαρσία. Με τον Τερίμ να απαντάει με τους Μλαντένοβιτς και Μαντσίνι αντί των Χουάνκαρ και Βέρμπιτς στο 61′ της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή στο 65′ μετά από παράλληλο γύρισμα και προβολή του Αραούχο με τον Ντραγκόβσκι όμως να μπλοκάρει τη μπάλα.

Υπεροχή, τελικές αλλά χωρίς αποτέλεσμα η ΑΕΚ

Στο τελευταίο 15′ της αναμέτρησης η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει σε χαμηλό μπλοκ, έδινε τη μπάλα στην Ένωση που είχε την υπεροχή, έκανε κάποιες προσπάθειες και σέντρες με τους Ακαϊντίν και Αράο να απομακρύνουν κάθε φάση μπροστά από την εστία του Ντραγκόβσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88′ Βιλένα), Βέρμπιτς (61′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (79′ Λημνιός), Μπακασέτα (88′ Πέρεθ), Ιωαννίδη.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57′ Πινέδα), Γιόνσον (70′ Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57′ Αραούχο), Γκαρσία (57′ Πόνσε).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα