Παπαδημούλης: Πιστεύω στην ανάγκη να περάσει η σκυτάλη στην Αχτσιόγλου

Παπαδημούλης: Πιστεύω στην ανάγκη να περάσει η σκυτάλη στην Αχτσιόγλου
Δημήτρης Παπαδημούλης eurokinissi

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε και πάλι την προτίμησή του στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

«Όλες οι υποψηφιότητες είναι καλοδεχούμενες. Η πρόσθετη υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, αυξάνει το ενδιαφέρον και την δημοσιότητα, και μας βοηθάει να κερδίσουμε το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής σε αυτή τη γιορτή δημοκρατίας, που είναι η εκλογή του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel, ο ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως είπε προσβλέπει πως η Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει σε λίγες μέρες να πάρει όλα τα πρόσθετα αναγκαία μέτρα για να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτή η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. «Που σημαίνει ότι, κατά τη γνώμη μου, πρέπει, πέρα από τον διάλογο μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων σε οργανώσεις, που έχει συμφωνηθεί, πιστεύω ότι θα βοηθήσει και το τηλεοπτικό ντιμπέιτ».

«Τα όργανα που έχουν την ευθύνη για το ντιμπέιτ, ενόψει και του Συνεδρίου, είναι η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή. Και νομίζω ότι από τη στιγμή που όλοι θέλουμε τη μαζικότερη δυνατή συμμετοχή, γιατί είναι κλειδί και για τα επόμενα βήματα και την προσπάθεια ανάκαμψης, κάθε μέτρο που βοηθάει τη συμμετοχή – και ένα από αυτά είναι και η τηλεοπτική συζήτηση και η εντονότερη καμπάνια και όλες οι μορφές διαλόγου- όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν και να εγκριθούν με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση από την Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει σε λίγες ώρες».

Για την υποψηφιότητα Κασσελάκη, σημείωσε πως «προσωπικά τον γνωρίζω πολύ λίγο και γι αυτό δεν βιάζομαι να τον αξιολογήσω, ούτε να τον υμνήσω, ούτε να τον πετροβολήσω. Ως υποψήφιος Επικρατείας του κόμματος και ως μέλος της Εκλογικής Επιτροπής είχε μια θετική παρουσία, κατά την εκτίμησή μου. Το πόστο όμως του Προέδρου είναι άλλο πράγμα. Και κατά τη γνώμη μου, πείτε με παραδοσιακό πείτε με συντηρητικό, πιστεύω ότι για να διεκδικήσει κανείς ένα τόσο υψηλό πόστο, το κορυφαίο πόστο ενός κόμματος, πρέπει προηγουμένως για ικανό χρονικό διάστημα, να έχει αναλάβει ένα τομέα ευθύνης, να έχει παραγάγει έργο, να έχει δώσει δείγμα γραφής και μετά να δοκιμάσει για ψηλότερα».

Τέλος, για την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου, ο Δημ. Παπαδημούλης είπως πως «συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στο ζητούμενο. Και το ζητούμενο είναι – και νομίζω ότι αυτό το κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσει και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών και των φίλων του κόμματος, που θα θελήσουν να μετάσχουν και τους καλώ να μετάσχουν, είναι ποια ή ποιος μπορεί να συμβάλλει από αυτό το πόστο στην ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, γιατί ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και μια καλύτερη κυβέρνηση αύριο. Η Αχτσιόγλου είναι νέα και πιστεύω προσωπικά, θερμά, στην ανάγκη η σκυτάλη μετά τον Τσίπρα να περάσει ένα πρόσωπο νεότερο από τον Τσίπρα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα