Β. Ντολτ: “Δεν θα διαταραχθούν οι στενές σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδας”

Β. Ντολτ: “Δεν θα διαταραχθούν οι στενές σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδας”
Ο πρέσβης της Γερμανίας Wolfgang Dold - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA ΑΡΧΕΙΟΥ 29/11/2013 ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.(eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) ΝΑΥΠΛΙΟ-Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Wolfgang Dold επισκέφτηκε την πόλη του Ναυπλίου συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη στα πλαίσια της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο Ναύπλιο ο κ. Πρέσβης ξεναγήθηκε στο χώρο που θα γίνει η μαρίνα του λιμανιού, επισκέφτηκε το λαογραφικό μουσείο της πόλης και ενημερώθηκε για τα έργα που γίνονται στην Αργολίδα και την οικονομική δυνατότητα ανάπτυξης που έχουν οι επιχειρήσεις του νομού από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλο, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Α. Πουλά και τον δήμαρχο Ναυπλίου Δ. Κωστούρο.(eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης μετά την επίθεση στην οικία του στο Χαλάνδρι. Οι τελευταίες πληροφορίες για την επίθεση

Τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Αστυνομία και την κυβέρνηση, για την άμεση αντίδραση και τον ενδιαφέρον, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Γερμανός πρέσβης Β. Ντολτ, μετά την επίθεση στην οικία του στο Χαλάνδρι.

«Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη: Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας»,δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης.

Οι 60 κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της επίθεσης, προέρχονται από δύο διαφορετικά πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ.

Η έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλη ενέργεια.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολούνται με την υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού των σφαιρών, εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ, ή άλλαξαν γεμιστήρα. Αυτό θα διευκρινιστεί από την έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, τα οποία προσέγγισαν την οικία του Γερμανού πρέσβη, περνώντας μέσα από την πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Χίου και βγήκαν ακριβώς απέναντι από το σπίτι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Από το σημείο αυτό, «γάζωσαν» την κατοικία, χωρίς να πυροβολήσουν τον αστυνομικό φρουρό, που ήταν μέσα στο φυλάκιο.

Όλες οι σφαίρες χτύπησαν το σπίτι του πρέσβη στον τοίχο και στην εξωτερική είσοδο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ή σοβαρές ζημιές. Οι δράστες μετά την επίθεση διέφυγαν πιθανόν με μοτοσικλέτες, προς την οδό Αποστολοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα