20 χρόνια Ημισκούμπρια: Το απόλυτο Ημίζ κουίζ

default image

Και όμως. Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που τα Ημισκούμπρια έριξαν τις πρώτες τους ρίμες. Εμείς αφιερώνουμε ένα επετειακό κουίζ σε όσους μεγάλωσαν και μεγαλώνουν ακόμα με τα Ημίζ (Pics)

Ξεθάψαμε τα παλιά μας cd. Τα ξεσκονίσαμε, τα πλύναμε, τα κρεμάσαμε να στεγνώσουν και θυμηθήκαμε τις εφηβικές μας αναμνήσεις.

Αυτές που δεν στεγνώνουν με τίποτα.

 

Πέρασαν λοιπόν είκοσι χρόνια από τον επίσημο πρώτο δίσκο των Ημίζ. Πέρασαν είκοσι ολόκληρα χρόνια από το 30 χρόνια επιτυχίες. Ο Δημήτρης Μεντζέλος, ο Πρύτανης και ο Μιθριδάτης έκαναν τον χαβαλέ τέχνη, εισήγαγαν νέες λέξεις στο ελληνικό λεξιλόγιο και συνεχίζουν μαζί για να μάθουν τι εστί “σκουμπριλίκι” και οι νέες γενιές.

Σήμερα ο κόσμος ξέρει πως ο ημοσκουμπρισμός, δεν είναι απλώς, και απλός χαβαλές. Είναι η καλύτερη κοινωνικοπολιτική σάτιρα που έχει περάσει από το ελληνικό χιπ χοπ. Για την ακρίβεια, η μοναδική, μιας και κανείς άλλος δεν το έκανε σαν τα Ημισκούμπρια στα εγχώρια μουσικά δεδομένα.

Τα δύο στάδια του σωστού γκαϊφέ:

 

Ζέσταμα πριν το κουίζ με το καινούργιο τους τραγούδι που έχει κάτι από τα παλιά τους:

Παρακάτω, καλούνται όλοι οι ημίσκουμπρες να τεστάρουν τη μνήμη και τις γνώσεις τους και να μάθουν περισσότερα για την παρέα που τα έβαλε με τον Διάβολο καβάλα σ’ ένα LADA και μας έκανε να λέμε τον καφέ, γκαϊφέ. Μεταξύ άλλων δηλαδή.

Τα Ημισκούμπρια εμφανίζονται το το Σάββατο 9 Απριλίου στο Fuzz Club στην Αθήνα. Ετοιμαστείτε!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα