Αμοργός: Το εντυπωσιακό ναυάγιο “Ολύμπια” που κοσμεί την Κάτω Μεριά

Αμοργός: Το εντυπωσιακό ναυάγιο “Ολύμπια” που κοσμεί την Κάτω Μεριά
Αμοργός - Κάτω Μεριά Eurokinissi

Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από την Κάτω Μεριά της Αμοργού. Εκεί βρίσκεται για περίπου έξι δεκαετίες το ναυάγιο – πλοίο «Ολυμπία» ε Κυπριακή σημαία και με έτος κατασκευής του το 1950.

Η Κάτω μεριά της Αμοργού εκτός των παραλιών της και του ετήσιου πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής όπου συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, έχει να επιδείξει ένα ακόμη μυστηριώδες αξιοθέατο στον όρμο του Λίβερου.

Εκεί, βρίσκεται εδώ και έξι δεκαετίες, το ναυάγιο – πλοίο «Ολυμπία» με Κυπριακή σημαία, με έτος κατασκευής του το 1950. Οι ντόπιοι κάτοικοι της Κολοφάνας διηγούνται εκείνη την ημέρα γεμάτη με δυνατό βοριά με το πλοίο να ψάχνει να προσεγγίσει κάποιο σημείο με λιγότερο αέρα.

Η εσφαλμένη εκτίμηση, όμως, εκείνου του σημείου, στη προσπάθεια του να ρίξει άγκυρα, είχε ως συνέπεια, να προσαράξει επάνω στα βράχια. Αυτό το σκουριασμένο σκαρί του «Ολυμπία», εντυπωσίασε τον Luc Besson (δημιουργό της ταινίας Απέραντο Γαλάζιο), ώστε να το επιλέξει για σκηνικό της διαφημίζοντας το έτσι ως αξιοθέατο της Κάτω Μεριάς.

Στη πλώρη του διακρίνεται ανάγλυφο το παλιό του όνομα: “Inland”. Το κύμα και η ατμόσφαιρα στο σημείο εκείνο δημιουργεί μια παράξενη και μυστηριώδη αίσθηση ακόμη και σήμερα.

Δείτε τα εναέρια πλάνα της Eurokinissi:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα