Εντυπωσιακές φωτογραφίες: "Τετ α τετ" με μια φάλαινα

Εντυπωσιακές φωτογραφίες: "Τετ α τετ" με μια φάλαινα
© GIANCARLO THOMAE / CATERS NEWS

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα από μια σπάνια συνάντηση στη μέση του ωκεανού (Pics + Vid)

Οι Giancarlo και Karen Thomae έκαναν καγιάκ επιχειρώντας να εντοπίσουν φάλαινες, στην περιοχή του Monterey Bay στην Καλιφόρνια. Η τύχη τους αποζημίωσε καθώς κατάφεραν να έρθουν σε απόσταση αναπνοής με μια τεράστια φάλαινα φυσητήρα.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, σε καμία περίπτωση δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να πλησιάσουν σε τόση κοντινή απόσταση την αναδυόμενη φάλαινα η οποία εμφανίστηκε μπροστά τους σε απόσταση μόλις δέκα μέτρων.

ADVERTISING

Όπως αναφέρει η Daily Mail, βάσει νόμου απαγορεύεται οι άνθρωποι να πλησιάζουν φάλαινες σε απόσταση μικρότερη των περίπου 90 μέτρων.

Στην περίπτωση των δύο Αμερικανών από την Καλιφόρνια όμως, η φάλαινα μεγέθους 12 μέτρων και βάρους περίπου 37 τόνων , ήταν αυτή που ξαφνικά παρουσιάστηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους.

Η συναρπαστική στιγμή καταγράφηκε από τον Giancarlo Thomae που είναι κατ' επάγγελμα θαλάσσιος βιολόγος.

"Κάναμε καγιάκ και ξαφνικά οι φάλαινες ήρθαν δίπλα μας. Παρά το μέγεθός τους, είχαν ομολογουμένως πολλή χάρη… ", είπε ο ίδιος σημειώνοντας πως οι φάλαινες φυσητήρες είναι πολύ περίεργες και παιχνιδιάρικες και γίνονται πολύ φιλικές. "Μερικές φορές πάρα πολύ φιλικές…", συμπλήρωσε.

Πηγή: Daily Mail

SHARE:

24Media Network