Μεθυσμένη οδήγηση με αναπηρικό αμαξίδιο

Μεθυσμένη οδήγηση με αναπηρικό αμαξίδιο

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ένας 20χρονος με ειδικές ανάγκες, ο οποίος συνελήφθη μεθυσμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο. Παραλίγο να κατηγορηθεί για... κλοπή

Στο εδώλιο κινδυνεύει να καθίσει ένας νεαρός Νορβηγός με ειδικές ανάγκες, καθώς συνελήφθη από αστυνομικούς επειδή οδηγούσε μεθυσμένος το αναπηρικό αμαξίδιό του.

Ο Θόργκεϊρ Μπενγιάμινσεν, που πάσχει από μυική δυστροφία, επέστρεφε στο σπίτι του μετά από μια κρασοκατάνυξη όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται με το αμαξίδιό του σε κεντρικό δρόμο του Μόλντε, στη δυτική Νορβηγία.

"Κανονικά πηγαίνω από το πεζοδρόμιο αλλά εκείνη τη μέρα είχε χιόνια κι έτσι βγήκα στο δρόμο. Υπολόγιζα ότι θα επέστρεφα στο πεζοδρόμιο λίγο πιο κάτω, όπου είχαν απομακρύνει το χιόνι", εξήγησε ο 20χρονος φοιτητής.

Οι αστυνομικοί υποπτεύθηκαν ότι ήταν μεθυσμένος, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος, αλλά και ότι είχε κλέψει το. . . αμαξίδιο. Έτσι τον συνέλαβαν, τον οδήγησαν σε νοσοκομείο για να του γίνει αλκοτέστ και κατόπιν τον μετέφεραν στο σπίτι του, αφού όμως του κατέσχεσαν το μεταφορικό μέσο του. Να σημειωθεί ότι η ταχύτητα του αυτοκινούμενου αναπηρικού αμαξιδίου δεν ξεπερνά τα 10 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο νεαρός αναγκάστηκε να περιμένει τέσσερις ημέρες μέχρι να τον απαλλάξουν από την κατηγορία της κλοπής και να του επιστρέψουν το αμαξίδιό του.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα του ασκήσει δίωξη για οδήγηση σε κατάσταση μέθης. "Θα μπορούσαν να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για την ασφάλεια του ίδιου αλλά και των άλλων οδηγών" από την παράτολμη ενέργεια του 20χρονου, εξήγησε μια εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Ωστόσο, η νορβηγική Ένωση Ανθρώπων με Αναπηρία έκρινε ότι μια τέτοια δίωξη σε βάρος του νεαρού δεν ευσταθεί, δεδομένου ότι η νομοθεσία εξισώνει όσους μετακινούνται με αναπηρικά αμαξίδια με τους πεζούς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network