Πιάστηκε πύθωνας 5 μέτρων και 60 κιλών

Πιάστηκε πύθωνας 5 μέτρων και 60 κιλών

Το τεράστιο ερπετό εντοπίστηκε στο νερό από κυνηγό, ο οποίος το πυροβόλησε στο κεφάλι

Αν φοβάσαι τα φίδια, τότε ο πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου θέματος έρχεται κατευθείαν από τους εφιάλτες σου...

Πρόκειται για έναν θηλυκό πύθωνα Βιρμανίας βάρους 59,8 κιλών και μήκος 5,1 μέτρων, ο οποίος πιάστηκε πριν από λίγες μέρες από κυνηγό φιδιών στη βόρεια Φλόριντα των ΗΠΑ.  Το εντόπισε στο νερό και το σκότωσε, πυροβολώντας το στο κεφάλι.

Εκτιμάται ότι είναι το μεγαλύτερο φίδι που έχει πιαστεί ποτέ στο πλαίσιο του προγράμματος εξάλειψης των πυθώνων που "τρέχει" η υπηρεσία Διαχείρισης Υδάτων της περιφέρειας της νότιας Φλόριντα.

"Αυτό το φίδι θα μπορούσε εύκολα να σκοτώσει έναν πλήρως αναπτυγμένο άνδρα. Αν ήταν ζωντανό αυτή τη στιγμή, θα χρειαζόμασταν τρεις για να το ελέγξουμε" δήλωσε ο κυνηγός στο NBC6 Miami

Το πρόγραμμα εξάλειψης πυθώνων ξεκίνησε με στόχο να μειωθεί ο ανησυχητικά αυξανόμενος πληθυσμός του βιρμανικού πύθωνα στην περιοχή. Το συγκεκριμένο είδος ζει στη νοτιοανατολική Ασία, ωστόσο στους βάλτους της Φλόριντα υπάρχουν εκατοντάδες.

Τα περισσότερα απ' αυτά εκτιμάται ότι βρέθηκαν στη Φλόριντα ως κατοικίδια ζώα πριν διαφύγουν ή τα παρατήσουν οι ιδιοκτήτες τους. Τρέφονται με μεσαίου μεγέθους θηλαστικά και πουλιά και μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στο οικοσύστημα ενός νέου περιβάλλοντος. 

Πιάστηκε πύθωνας 5 μέτρων και 60 κιλών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φίδι χορεύει στους ρυθμούς της ροκ

Βίντεο: Φίδι επιτίθεται σε μοτοσυκλέτα

Βίντεο: Γιγάντιος βόας γεννά έξι φίδια και προκαλεί απορίες

Ερπετολόγος αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση αφήνοντας φίδι να τον δαγκώσει

Καβάλα στον πύθωνα: Παιδάκι παίζει με το 6μετρο κατοικίδιο της οικογένειας

SHARE:

24Media Network