Πούλησε το πρώτο τεύχος του Spider-Man για να παντρέψει την κόρη του

Πούλησε το πρώτο τεύχος του Spider-Man για να παντρέψει την κόρη του

Τι σκαρφίστηκε ένας άνδρας από το Ohio για να βοηθήσει την κόρη του να παντρευτεί (Pics)

Ένας πατέρας - λάτρης των κόμικς και του Spider-Man ανησυχούσε για το υπέρογκο κόστος του γάμου της μεγαλύτερης κόρης του. Ο αγαπημένος του ήρωας όμως, ο "άνθρωπος-αράχνη", έδωσε τη λύση.

Ο Richard Schaen είναι συλλέκτης κόμικς από τα παιδικά του χρόνια. Έστιψε το μυαλό του και θυμήθηκε, ότι πίσω στο μακρινό 1963 είχε αγοράσει το πρώτο τεύχος του Spider-Man.

Έψαξε τις κούτες στις οποίες είχε φυλάξει τα συλλεκτικά τεύχη που είχε στην κατοχή του, και βρήκε το επίμαχο κόμικ. Όπως δηλώνει ο 69χρονος, το 1963 είχε αγοράσει το "Amazing Spider-Man" No. 1 για μόλις 12 cents.

Η επόμενη κίνηση του, ήταν να πουλήσει στο διαδίκτυο το αγαπημένο του τεύχος, μέσα από το site comiclink.com. Η πώληση του τεύχος του απέφερε 7.000 δολάρια, δίνοντας του τη δυνατότητα να βοηθήσει τη θυγατέρα του να παντρευτεί υλοποιώντας τα όνειρα της για ένα χορταστικό γαμήλιο γλέντι.

Ο Schaen ανέφερε ότι σταμάτησε να συλλέγει κόμικς το 1981, όταν και γεννήθηκε η κόρη του. Ο λόγος; Οικονομικές περικοπές για να τα βγάλει πέρα, μιας και ξόδευε σχεδόν τον μισό μισθό του σε μηνιαία βάση για να διαβάζει τους εικονογραφημένους ήρωες της Marvel και όχι μόνο.

Σημειώνεται, ότι το αντίγραφο του πρώτου Spider-Man που είχε στην κατοχή του, αξιολογήθηκε με βαθμό 6,5 στα 10 ως προς την κατάσταση στην οποία είχε διατηρηθεί. Κοινώς, ένα τεύχος που θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, θα "έπιανε" ενδεχομένως και τα διπλάσια χρήματα.

Πάντως, οι πωλήσεις συλλεκτικών τευχών από το αρχείο του 69χρονου θα συνεχιστούν. Τώρα σχεδιάζει να πουλήσει τα πρώτα έξι αντίτυπα του "Hulk", ενώ μόλις πούλησε το πρώτο τεύχος του "Daredevil" προς 1.600 δολάρια.

Σε ότι αφορά το ίδιο το εξώφυλλο του "χρυσού" πρώτου Spider-Man, απεικονίζει τον "άνθρωπο-αράχνη" μαζί με τους Fantastic Four. Ο Spider-Man τους είχε προσεγγίσει για να συνεργαστούν.

Πούλησε το πρώτο τεύχος του Spider-Man για να παντρέψει την κόρη του
Πούλησε το πρώτο τεύχος του Spider-Man για να παντρέψει την κόρη του

Πηγή: nydailynews

SHARE:

24Media Network