Ρομπότ με πόδια-δονητές και στρίπερ Barbie μέχρι τελικής πτώσης

Ρομπότ με πόδια-δονητές και στρίπερ Barbie μέχρι τελικής πτώσης

Στην Ιαπωνία στήνουν μάχες με αυτοσχέδια ρομπότ. Και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό (Vid)

Μόνο στην Ιαπωνία, στη Μέκκα της τεχνολογίας θα μπορούσε να στηθεί ένας τέτοιος διαγωνισμός.

Το concept είναι απλό. Φτηνά, αυτοσχέδια ρομπότ ιδιωτών που έχουν κατασκευαστεί για "μάχη", μπαίνουν στην αρένα. Στόχος, να μείνει όρθιο μόνο ένα.

Οι δημιουργοί επιστρατεύουν όλη τη φαντασία τους για να τα κάνουν "ανίκητα". Πέραν από φαντασία όμως, επειδή οι Ιάπωνες είναι γνωστοί και για την εκκεντρική στα δικά μας μάτια, σχεδιαστική πινελιά τους, τα περισσότερα ρομποτάκια φαντάζουν εντελώς αστεία.

Ιδού:

Η διοργάνωση ονομάζεται Hebocon και μεταφέρει το sumo στην τεχνολογία. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από ρομποτική, δεν είναι δηλαδή επαγγελματίες του τομέα, αλλά ερασιτέχνες.

Αν υπάρχουν υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές, οι συμμετοχές απορρίπτονται. Το Hebocon διεξήχθη το καλοκαίρι αλλά το παραπάνω βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα από το Japanese Media Arts Festival.

Έλαβαν μέρος συνολικά 31 άτομα με τις δημιουργίες τους ενώ ξεχώρισε η περιστρεφόμενη barbie που επιτίθεται κάνοντας pole dancing. Ναι, καλά διαβάσατε.

Ρομπότ με πόδια-δονητές και στρίπερ Barbie μέχρι τελικής πτώσης

Υπήρχε και ρομπότ που είχε πόδια-δονητές. Νικητής ήταν ένα τεράστιο και ογκώδες ρομπότ που απλά κινείτο πάνω στα ροδάκια του και εκτόπιζε τα πάντα στο πέρασμα του. Ο μινιμαλισμός και η απλότητα, πάλι δικαιώνονται.

"We're charging our battery

And now we're full of energy

We are the robots",

που έλεγαν και οι Kraftwerk

(Με πληροφορίες από: fastcodesign)

SHARE:

24Media Network