Σιδάρι: Το Κανάλι του έρωτα και ο μύθος της αγάπης που κρύβεται από πίσω

Σιδάρι: Το Κανάλι του έρωτα και ο μύθος της αγάπης που κρύβεται από πίσω

Κάντε ένα διάλειμμα από τον καύσωνα της Αθήνας και απολαύστε από ψηλά το "Σιδάρι", με το πανέμορφο "Κανάλι της Αγάπης" που απέχουν μια ανάσα από την πρωτεύουσα της Κέρκυρας.

Στην βορειοδυτική Κέρκυρα, εκεί που το Ιόνιο πέλαγος ανταμώνει με την Αδριατική, υπάρχει ένα αλλοτινό μικρό χωριουδάκι που με τον καιρό έχει αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο με παγκόσμια φήμη και χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Βέβαια η περίεργη μορφολογία του εδάφους έχει παίξει σημαντικό ρόλο, μιας και το θέαμα που αντικρίζει ο επισκέπτης, τον κάνει να το ερωτευτεί με την πρώτη ματιά.

Ο λόγος για το Σιδάρι, το οποίο απέχει από την πρωτεύουσα της Κέρκυρας 32 χιλιόμετρα. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συγχώνευση δύο μικρών παραθαλάσσιων χωριών, τα οποία χωρίζονταν μονάχα από την παραλία, κατά μήκος της οποίας στη συνέχεια χτίστηκαν διάφορα οικοδομήματα. Όμως το Σιδάρι είναι γνωστό από την αρχαία ακόμα Ελλάδα, ενώ έχουν εντοπιστεί ίχνη οικισμού από τη Νεολιθική εποχή που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι ο αρχαιότερος του νησιού.

Στην περιοχή κυριαρχούν τρεις αμμώδης παραλίες, στην πλειοψηφία τους οργανωμένες, μα την παράσταση κλέβει το Κανάλι της Αγάπης, γνωστό ως «Canal d’ Αmour». Πρόκειται για ένα φυσικό αριστουργηματικό πέρασμα το οποίο δημιουργήθηκε από τη διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα στους βράχους από ψαμμίτη. Μάλιστα η γύρω θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη με αποθέματα αργίλου, ενώ της αποδίδονται αρκετές αποτοξινωτικές και ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες.

Τα λευκά σμιλεμένα αργιλώδη βράχια που θαρρείς ότι αναδύονται μέσα από τη θάλασσα, δημιουργούν ένα μοναδικό εντυπωσιακό κανάλι που αποτελεί μια από τις πιο γνωστές εικόνες ολόκληρου του νησιού. Εντυπωσιακοί κολπίσκοι, μικρές υποθαλάσσιες σπηλιές, κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που σπάνια συναντά κανείς.

Όσο για τον μύθο της αγάπης, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος…

…εκείνο το ζευγάρι που θα καταφέρει να κολυμπήσει στο κανάλι, θα μείνει για πάντα ερωτευμένο…

…όσοι είναι μόνοι και καταφέρουν να κολυμπήσουν κατά μήκος ολόκληρου του καναλιού, θα βρουν στη ζωή τους την αληθινή αγάπη…

…ενώ, όσοι δεν τολμήσουν μια βουτιά εκεί, αρκεί μια ευχή και ένα νόμισμα στα βαθιά, ώστε να γνωρίσουν τον έρωτα της ζωής τους…

Απολαύστε το Σιδάρι από ψηλά:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα