Σκελετός "βαμπίρ" στη Βουλγαρία

Σκελετός "βαμπίρ" στη Βουλγαρία
© NIKOLAI OVCHAROV.

Σκελετός άνδρα με μαχαίρι καρφωμένο στην καρδιά, ανακαλύφθηκε σε παραθαλάσσια πόλη της Βουλγαρίας. Αρχαιολόγος υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται απλώς για εγκληματική ενέργεια

Ένας δεύτερος σκελετός ενός μεσαιωνικού "βαμπίρ" ανακαλύφθηκε στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία.

Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει το σκελετό ενός  άνδρα με ένα μαχαίρι στην καρδιά του σε ανασκαφή στα ερείπια εκκλησίας στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη Νέσεμπαρ.

Ειδικοί λένε ότι το μαχαίρωμα θα μπορούσε να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια, αλλά ο αρχαιολόγος Τόντορ Μαρβάκοφ υποστηρίζει ότι το μαχαίρι αποτελεί βάσιμο αποδεικτικό στοιχείο ότι ο άνθρωπος αυτός για κακή του τύχη, είχε θεωρηθεί... βρυκόλακας. Ο σκελετός χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Συνολικά 28 τάφοι έχουν βρεθεί σε ένα χώρο 40 τετραγωνικών μέτρων στο εσωτερικό του ναού, που χρονολογείται από τον 13ο-14ο και από τον 16ο και 17ο αιώνα. Ένας από αυτούς ανήκε σε παιδί, θαμμένο σε λευκό φέρετρο.

Ο πρώτος σκελετός-"βαμπίρ" βρέθηκε στη Βουλγαρία το 2012 στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη Σωζόπολη. Οι αρχαιολόγοι ξέθαψαν ένα σκελετό, που ήταν τρυπημένος στο στέρνο από σιδερένιες ράβδους - μια πρακτική που χρησιμοποιούνταν για να εξασφαλιστεί ότι ο βρυκόλακας θα εξοντωθεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network