Το TikTok ξέρει γιατί οι straight άντρες έχουν εμμονή με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Διαβάζεται σε 2'
Γιορτή της Ρώμης
Γιορτή της Ρώμης AP Photo Andrew Medichini

“Πόσο συχνά σκέφτεται ο σύντροφός σου τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία; Μια TikToker έχει τη σχετική έρευνα που δεν ζήτησε κανείς.

Δεν ξέρω πόσο συχνά σκέφτεστε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην καθημερινότητά σας, αλλά η TikToker ονόματι @paige.elysee ισχυρίζεται πως ένας μέσος straight άνδρας τη σκέφτεται, και μάλιστα πολύ.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πόσο συχνά σκέφτεται ο φίλος σου ή ο σύντροφός σου τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;”. Είπε δε πως ρώτησε αρκετούς straight άνδρες που γνωρίζει, οι οποίοι απάντησαν καταφατικά, την ώρα που αντιστοίχως ομοφυλόφιλοι γνωστοί της, απάντησαν “ποτέ”. Αντίστοιχα η Tanya Chen, αρθρογράφος στο γνωστό BuzzFeed, έτρεξε τη δική της “έρευνα” για το παραπάνω στο X (πρώην Twitter).

Το όλο trend πάντως ξεκίνησε από τον χρήστη του Instagram “Gaius Flavius” που ασχολείται με events αναβίωσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στη Σουηδία.

Μερικές από τις απαντήσεις που συγκέντρωσε η TikToker:

@shleybe i am shook 😧 #romanempire #historytok #trending #fyp #themoreyouknow #boyfrien #romanempires ♬ original sound – A S H

@heatherandsinna this man has the AUDACITY to say “nothing” if I ask what he’s thinking about 😤🙄 #CapCut #justcallmet #fyp #romanempire #romanempirememe #couplehumor #stitch ♬ original sound – Heather & Sinna

@kirakosarin “theres so much to think about!” 🫠 #romanempire ♬ original sound – Kira Kosarin

Προφανώς θα αναρωτιέστε τι διάολο συμβαίνει με την όλη τάση. Η απάντηση έχει να κάνει με το όλο virality που αποκτούν άσχετα πράγματα στα social media, αλλά και με τους συμβολισμούς πίσω από την έννοια της Αυτοκρατορίας καθαυτής.

Το hashtag #RomanEmpire έχει πάνω από 893 εκ. views στο TikTok, ενώ μια συλλογή με τα πιο δημοφιλή σχετικά βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 8 εκ. views. Σύμφωνα με το Mashable, μια εξήγηση για τη δυναμική που έχει αποκτήσει ξανά η ακμή της Ρώμης μεταξύ των straight ανδρών, ίσως σχετίζεται με το γεγονός πως η πολιτική και η στρατιωτική στρατηγική αποτελούν γοητευτικά πεδία για εκείνους. Η Ρώμη συγκέντρωνε ιστορίες βίας, έριδας, ίντριγκας, αλλά και μπόλικα “fanboys” που οι ιστορίες τους μπλέκουν ανάμεσα στα ντοκουμέντα και τον μύθο.

Η ιστορικός Hannah Cornwell του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ αναφέρει πως το trend ίσως έχει και να κάνει με τις αναπαραστάσεις της Αρχαίας Ρώμης όπως έχουν αποτυπωθεί σε υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ όπως ο Μονομάχος και ο Σπάρτακος. Προσπαθώντας να εξηγήσει το όλο ζήτημα από ψυχολογική σκοπιά, η Dr Alicia Brown τονίζει πως το θέμα είναι γοητευτικό για τους straight άνδρες γιατί συσχετίζεται με την έννοια της “δύναμης και της εξουσίας”. Σύμφωνα με την ίδια ιστορικά και πολιτισμικά, οι άνδρες “ευθυγραμμίζονται” συχνά με τα “ιδανικά” της εξουσίας και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αποτελεί την επιτομή των ιστοριών δύναμης, κατάκτησης και μεγαλείου.

Info:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα