Tokushoryu: Όταν ο σούμο, το απόλυτο outsider, δάκρυσε

Tokushoryu: Όταν ο σούμο, το απόλυτο outsider, δάκρυσε
Youtube

"Μπορεί να έκλαψα πολύ αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα ανακούφιση από όλη την πίεση που είχα ζήσει", δήλωσε ο αθλητής μετά τη νίκη του.

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία του Ιάπωνααθλητή του σούμο, Tokushoryu, ο οποίος παρά το γεγονός πως ήταν ο παλαιστής με τη χαμηλότερη βαθμολογία, κατάφερε να κάνει μία εντυπωσιακή ανατροπή: έγινε ο πρώτος παλαιστής των τελευταίων 20 ετών που κατέκτησε το μεγάλο τουρνουά του Τόκιο, Grand Sumo Tournament, ενώ βρισκόταν στο τέλος της ατομικής βαθμολογίας.

Συγκεκριμένα, ο βάρους 188 κιλών αθλητής βρισκόταν στην τελευταία θέση στην κατάταξη μέχρι που κατέγραψε έναν άθλο στο 15ημερο τουρνουά πάλης, σημειώνοντας 14 σερί νίκες και μία ήττα, βγάζοντας νοκ-άουτ ακόμη και τα πιο μεγάλα φαβορί του αθλήματος.

Μόλις κατάφερε και την τελευταία του νίκη, η οποία ουσιαστικά σήμανε και την μεγάλη του πρωτιά στο τουρνουά, ο αθλητής δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα. Η εικόνα του μεγαλόσωμου αθλητή του σούμο, βάρους 188 κιλών που δακρύζει σαν μικρό παιδί, προκάλεσε ανατριχίλα στον κόσμο και φυσικά έγινε viral.

“Μπορεί να έκλαψα πολύ αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα ανακούφιση από όλη την πίεση που είχα ζήσει”, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του μετά τη νίκη του, σύμφωνα με το Ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo», ενώ σε άλλη του συνέντευξη δήλωσε: “Τι έχω κάνει; Μοιάζει με όνειρο. Νιώθω λες και περπατώ στα σύννεφα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα