Βάτραχος vs λεοπάρδαλης: Μάχη με αναπάντεχη κατάληξη

Βάτραχος vs λεοπάρδαλης: Μάχη με αναπάντεχη κατάληξη
Λεοπάρδαλη κατά βατράχου twitter video

Ένας βάτραχος και μια λεοπάρδαλη μετρούν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα μόνο το αναμενόμενο δεν είναι.

Ο νόμος του ισχυρού κυριαρχεί στη φύση, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες φορές που ο Δαβίδ νικάει τον Γολιάθ. Όπως η ακόλουθη, η οποία γνωστοποιήθηκε από αξιωματούχο της υπηρεσίας δασών της Ινδίας, με έναν βάτραχο να τα βάζει με μια λεοπάρδαλη και να καταφέρνει να βγει σώος και αβλαβής.

Στο βίντεο φαίνεται το αιλουροειδές να προσεγγίζει έναν βάτραχο, ο οποίος μάλλον είναι βουβαλοβάτραχος, χωρίς να είναι σαφές το είδος του. Το αμφίβιο αρνείται πεισματικά να παραδοθεί αμαχητί και ανοίγει επιθετικά το στόμα του προς τη λεοπάρδαλη, η οποία καταλήγει να φύγει.

Η ανάρτηση δεν αναφέρει την ακριβή τοποθεσία του περιστατικού. Στην άγρια φύση οι λεοπαρδάλεις ζουν στην Αφρική και σε περιοχές της Ασίας και με βάση την εμφάνιση του βατράχου, πρόκειται για αφρικανικό ταυροβάτραχο.

Χρήστης του twitter προσπάθησε να εξηγήσει την νευρικότητα της λεοπάρδαλης, κάνοντας λόγο για δηλητήριο που φέρει ο βάτραχος στο δέρμα του, κάτι που αντιλήφθηκε το θηλαστικό και έκανε πίσω. Ωστόσο άλλος χρήστης επισήμανε ότι οι δηλητηριώδεις βάτραχοι δενδροβατίδες υπάρχουν στην κεντρική και τη νότια Αμερική, όπου δεν υπάρχουν λεοπαρδάλεις ενώ δεν μοιάζει να είναι αυτού του είδους.

Η λεοπάρδαλη φαίνεται να είναι μικρής ηλικίας ενώ δεν είναι ασυνήθιστο γι’ αυτά τα ζώα να παίζουν με το θήραμά τους αντί να το σκοτώνουν. Άγνωστο είναι επίσης αν το αιλουροειδές φοβήθηκε ή δεν πεινούσε αλλά όπως και να έχει ο βάτραχος μπορεί να αισθάνεται νικητής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα