Βίντεο: Ο T-Rex δεινόσαυρος σε παρακολουθεί ή μήπως όχι;

Βίντεο: Ο T-Rex δεινόσαυρος σε παρακολουθεί ή μήπως όχι;

Απίστευτη οφθαλμαπάτη. Ο δεινόσαυρος T-Rex που ακολουθεί το βλέμμα σου σε κάθε σου βήμα. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο... μέχρι τέλους, για να καταλάβετε το πώς (Vid)

Σε πρώτη ανάλυση, είστε σίγουροι ότι ο τυραννόσαυρος απλά ακολουθεί τις κινήσεις σας με έναν σωστά ρυθμιζόμενο διακόπτη. Κοινώς, ακολουθεί την κίνησή σας με το βλέμμα του.

Σε δεύτερη ανάλυση όμως; Εξακολουθείτε να πιστεύετε το ίδιο;

Εάν ναι, δείτε το βίντεο μέχρι τέλους και θα διαπιστώσετε πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο τυραννόσαυρος είναι ακίνητος και πρόκειται για ένα είδος οφθαλμαπάτης που με ιδιαίτερο ταλέντο επιμελήθηκαν οι δημιουργοί του.

Στο βίντεο περιγράφεται ακριβώς η τεχνική, με την οποία ο T-Rex καταφέρνει να κοροϊδεύει το μυαλό μας.

Λίγα λόγια για τον Τυρανόσσαυρο Rex

Ο Τυραννόσαυρος (Tyrannosaurus, από τα ελληνικά τύραννος και σαύρος) είναι γένος θηριόποδου δεινόσαυρου. Το είδος Tyrannosaurus rex (rex σημαίνει βασιλιάς στα λατινικά) που συχνά αναφέρεται εν συντομία T. rex, είναι αναπόσπαστο τμήμα του λαϊκού πολιτισμού.

Έζησε σε όλη την περιοχή της σημερινής δυτικής Βόρειας Αμερικής, με πολύ ευρύτερη κατανομή από τους άλλους τυραννοσαυρίδες.

Απολιθώματά του βρίσκονται σε ποικιλία σχηματισμών που χρονολογούνται από τη Μααστρίχτια περίοδο του ύστερου Κρητιδικού, 67 με 65,5 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ήταν από τους τελευταίους, εκτός των πτηνών, δεινοσαύρους που έζησαν πριν το συμβάν εξαφάνισης Κρητιδικού -Τριτογενούς.

Όπως και οι άλλοι τυραννοσαυρίδες, ο Τυραννόσαυρος ήταν δίποδο σαρκοφάγο με ογκώδες κρανίο που εξισορροπούνταν από μία μακριά, βαριά ουρά. Σε σχέση με τα μεγάλα και ισχυρά οπίσθια άκρα, τα εμπρόσθια άκρα του Τυραννόσαυρου ήταν μικρά, αν και ασυνήθιστα ισχυρά για το μέγεθός τους, και έφεραν δύο δάκτυλα με νύχια.

Αν και άλλα θηριόποδα είχαν συγκρίσιμο ή και μεγαλύτερο μέγεθος από τον Tyrannosaurus rex, είναι ο μεγαλύτερος γνωστός τυραννοσαυρίδης και ένας από τους μεγαλύτερους επίγειους θηρευτές, με μήκος που έφτανε τα 12,8 m, ύψος στο ισχίο 4 m, και βάρος που έφτανε τους 6,8 τόννους.

Ήταν με διαφορά το μεγαλύτερο σαρκοφάγο στο περιβάλλον του, και πιθανώς ήταν κορυφαίος θηρευτής, θηρεύοντας αδρόσαυρους και κερατόψια, αν και κάποιοι ειδικοί πρότειναν ότι ήταν κατά κύριο λόγο πτωματοφάγος.

Η διαφωνία για το αν ήταν κορυφαίος θηρευτής ή πτωματοφάγος είναι μια από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια διαφωνίες στην παλαιοντολογία.

Έχουν αναγνωριστεί πάνω από 30 δείγματα Tyrannosaurus rex, κάποια από τα οποία είναι σχεδόν ολόκληροι σκελετοί. Έχουν αναφερθεί μαλακοί ιστοί και πρωτεΐνες σε τουλάχιστον ένα από αυτά τα δείγματα.

Η πληθώρα απολιθωμένου υλικού έχει επιτρέψει σημαντική έρευνα σε πολλές πτυχές της βιολογίας του, όπως την οντογένεση και τη βιομηχανική.

Η διατροφικές συνήθειες, η φυσιολογία και η δυνατή ταχύτητα κίνησής του είναι ακόμα αντικείμενα συζήτησης.

Η ταξινομία του είναι αμφισβητούμενη, καθώς κάποιοι επιστήμονες θεωρούν το είδος Tarbosaurus bataar από την Ασία ως δεύτερο είδος Τυραννόσαυρου, ενώ άλλοι διατηρούν τον Ταρμπόσαυρο ως ξεχωριστό γένος. Αρκετά άλλα γένη τυραννοσαυριδών από τη Βόρεια Αμερική θεωρούνται πλέον συνώνυμα με τον Τυραννόσαυρο.

Βίντεο: Ο T-Rex δεινόσαυρος σε παρακολουθεί ή μήπως όχι;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Amazing T-Rex Illusion

SHARE:

24Media Network