2000 τάφοι στο κάμπους του University of Mississipi

2000 τάφοι στο κάμπους του University of Mississipi

Μακάβριο εύρημα στο πανεπιστήμιο της Αμερικής

Καμιά φορά, η πραγματική ζωή ξεπερνάει την φαντασία. Το ίδιο συνέβη αυτήν την εβδομάδα στο Μισισιπί, όταν οι αρχές του πανεπιστημίου διαπίστωσαν πως ένας χώρος που προόριζαν για υπόγειο πάρκινγκ, τελικά έκρυβε μαζικό τάφο.

Καθώς οι εργάτες έσκαβαν για να διαμορφώσουν το οικόπεδο που βρίσκεται μέσα στην περιφέρεια του ιδρύματος, έκαναν μια αποτρόπαια ανακάλυψη: πάνω από 1.000 άτομα βρέθηκαν θαμμένα εκεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πιθανότατα να πρόκειται ασθενείς του παλιού Ασυλου Φρενοβλαβών του Μισισίπι, που στεγαζόταν κάποτε στο ίδιο μέρος. Αργότερα μάλιστα, ο αριθμός των θαμμένων ανέβηκε σε 2000 σύμφωνα με την Huffington Post.

2000 τάφοι στο κάμπους του University of Mississipi

Το Άσυλο άνοιξε το 1855 και λειτουργούσε μέχρι και το 1935, οπότε και μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση στο Γουίτφιλντ, σύμφωνα με την USA Today. Οι μαζικοί,  ανώνυμοι τάφοι -πιθανότατα- ανήκαν σε ασθενείς με φυματίωση, πρώην σκλάβους, ή, ενδεχομένως, ακόμη και νεκρούς από τον εμφύλιο.

Ο Δρ Τζέιμς Κίτον, κοσμήτορας της ιατρικής σχολής, εξηγεί ότι η μετακίνηση των ευρημάτων σε νέο χώρο ταφής θα κόστιζε 3.000 δολάρια για κάθε σώμα. Αυτό ανάγκασε το πανεπιστήμιο να αλλάξει άρδην τα σχέδια επέκτασής του. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφήσουν τους νεκρούς στην ησυχία τους και να σεβαστούν την μνήμη τους

SHARE: