Alea: Το ξενοδοχείο στην Πάρο που μαζεύει τους φίλους των επιτραπέζιων από όλο τον κόσμο

Alea: Το ξενοδοχείο στην Πάρο που μαζεύει τους φίλους των επιτραπέζιων από όλο τον κόσμο

Με πάνω από 500 τίτλους επιτραπέζιων παιχνιδιών, το Alea Apartments στη Νάουσα της Πάρου κάνει τις διακοπές σου διαφορετικές. Το NEWS 247 μίλησε με τους Σίμο και Δημήτρη Βαρριά που βρίσκονται πίσω από αυτό το ιδιαίτερο ξενοδοχείο (Pics)

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, χαλάρωση στην παραλία  αλλά και για τους πιο τολμηρούς παιχνίδια στην άμμο (βλέπε beach volley) ή στο νερό. Ωστόσο, όσοι  υποστηρίζουν ένθερμα –και στις διακοπές τους- το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» τότε το ξενοδοχείο Alea στη Νάουσα της Πάρου είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλο για αυτούς.

Και αυτό γιατί το εν λόγω ξενοδοχείο διαθέτει πάνω από 500 επιτραπέζια παιχνίδια τα οποία θα οξύνουν τη σκέψη σας και θα σας κάνουν να περάσετε ευχάριστα με τη παρέα σας τα καλοκαιρινά βράδια.

Το NEW 247 μίλησε με τον Σίμο και Δημήτρη Βαρριά οι οποίοι δουλεύουν το Alea Apartments, το ξενοδοχείο-πόλο έλξης όσων λατρεύουν τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Alea: Το ξενοδοχείο στην Πάρο που μαζεύει τους φίλους των επιτραπέζιων από όλο τον κόσμο

«Η ιστορία με τα επιτραπέζια είναι παλιότερη από το ξενοδοχείο. Στα φοιτητικά μας χρόνια μας άρεσε να παίζουμε. Aυτή η ενασχόληση έγινε πάθος κυρίως του Δημήτρη και ξεκίνησε να συλλέγει, να πηγαίνει σε συνέδρια και να συναντιέται με άτομα εξίσου παθιασμένα», μας λέει ο Σίμος Βαρριάς, και συνεχίζει λέγοντας ότι «κάποια στιγμή πριν από 3 χρόνια αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την επιχείρηση του ξενοδοχείου και συνέπεσε ας πούμε με την απόκτηση του πτυχίου του Δημήτρη. Οπότε τα επιτραπέζια θα επέστρεφαν στην Πάρο.  O Δημήτρης είχε την ιδέα να τα συνδυάσουμε με το ξενοδοχείο. Σκέφτηκε ότι οι gamers θα έβρισκαν ενδιαφέρουσα την ιδέα να έχουν την δυνατότητα διακοπών σε ένα από τα όμορφα νησιά της Ελλάδος, σε συνδυασμό με την δυνατότητα να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα αλλά και νεώτερα παιχνίδια παγκοσμίως».

Μέχρι τώρα το ξενοδοχείο διαθέτει 530 τίτλους επιτραπέζιων παιχνιδιών οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται! Μάλιστα, αρκετά είναι τα παιχνίδια που έχουν στη συλλογή τους και νιώθουν πραγματικά περήφανοι.

Alea: Το ξενοδοχείο στην Πάρο που μαζεύει τους φίλους των επιτραπέζιων από όλο τον κόσμο

«Είναι πολλά παιχνίδια τα οποία είναι σχετικά σπάνια, 50 αντίτυπα παγκοσμίως όπως το Patch History, και το ιαπωνικό Machikoro, για τη συλλογή της εταιρίας Splotter όπως τα Indonesia, Antiquity, The great zimbabwe, Roads and boats, για κάποια παλιά συλλεκτικά παιχνίδια όπως τα Civilization το History of the world ( avalon hill ) και το γερμανικό Die Macher ( ένα από τα πρώτα σκληροπυρηνικά Euro που κυκλοφόρησαν ) και τέλος είμαστε περήφανοι για τα ελληνικά παιχνίδια στην συλλογή μας όπως το Autokrator του Lefteris Iroglidis και τα παιχνίδια της Ludi Creations με αποκορύφωμα το Thermopyles ένα παιχνίδι που φτιάχτηκε αποκλειστικά για το Cardboard and sun απο τον δημιουργό του Eclipse , Touko Tahkokallio», τονίζουν.

Σε ερώτησή μας αν μπορεί κάποιος να πάρει το επιτραπέζιο στο δωμάτιο του, μας αναφέρουν πως «και φυσικά μπορεί, αν και οι περισσότεροι προτιμούν να παίζουν στο αίθριο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μας. Έχουμε παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι gamers φίλοι μας προσέχουν τα παιχνίδια περισσότερο από εμάς. Σε πελάτες οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα επιτραπέζια συνιστούμε προσοχή όμως, ειδικά σε παιχνίδια που είναι ευαίσθητα η αξίας. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κάποιο ατυχές συμβάν».

Alea: Το ξενοδοχείο στην Πάρο που μαζεύει τους φίλους των επιτραπέζιων από όλο τον κόσμο

Παράλληλα, μας αναφέρουν πως οι περισσότεροι πελάτες-παίκτες είναι έως τώρα Ευρωπαίοι, Ιταλοί, Γερμανοί, Γάλλοι Σκανδιναβοί και Άγγλοι. «Έχουμε γνωρίσει όμως και περιπτώσεις ανθρώπων που ήρθαν από πιο μακριά, Αμερική μέχρι και Αργεντινή», συμπληρώνουν.

Γενικά, το ποσοστό των gamers που έρχονται στο ξενοδοχείο είναι της τάξης του 15%, ωστόσο όπως μας λένε ο αριθμός των πελατών δεν είναι το μόνο κριτήριο που πρέπει να κοιτάζει κανείς.

«Δεν είναι μόνο το οικονομικό ζήτημα. Δημιουργεί μια ωραία ατμόσφαιρα και σίγουρα μας αρέσει να φιλοξενούμε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Όσο για τους νέους πελάτες οι οποίοι κάνουν την στροφή, είναι αρκετοί ειδικά νέα παιδιά που σε μέρη όπως το playhouse έχουν παίξει μερικά επιτραπέζια και βρίσκουν κάτι νέο στην μεγάλη μας συλλογή. Πολλοί μετά τις διακοπές τους μας λένε ότι τους άρεσε κάτι τόσο που τελικά το αγόρασαν και παίζουν πλέον συχνά με την παρέα τους», σημειώνουν οι δύο νέοι.

Alea: Το ξενοδοχείο στην Πάρο που μαζεύει τους φίλους των επιτραπέζιων από όλο τον κόσμο

Παράλληλα, αναφέρουν πως είναι λίγες οι περιπτώσεις φανατικών gamers, που να έχουν φτάσει στο σημείο να μη βγουν καν από το ξενοδοχείο, παίζοντας όλη μέρα. «Υπάρχουν όμως», τονίζουν.

«Ειδικά από βόρειες χώρες που δεν έχουν μάθει στον ήλιο. Αυτοί όμως είναι εξαιρέσεις. Τις περισσότερες φορές  είναι άνθρωποι καθημερινοί και απλοί, οι οποίοι απολαμβάνουν την θάλασσα τον ήλιο, το φαγητό και όλα αυτά που προσφέρει το νησί. Απλά θυσιάζουν λίγο από το χρόνο της εξόδου για να παίξουν», προσθέτουν.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν σταθεροί πελάτες-παίκτες που έρχονται κάθε καλοκαίρι αλλά υπάρχουν  μερικές παρέες gamers με τους οποίους έχουν φιλική σχέση και έχουν επιστρέψει μετά την πρώτη επίσκεψη. «Δεν είχαμε κάποιον ο οποίος να έρχεται κάθε χρόνο ακόμα. Ελπίζουμε στο μέλλον όμως να συμβεί», μας λένε.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο πέρυσι διοργάνωσε σχετικό τουρνουά, το «Cardboard and sun», το οποίο θα λάβει χώρα και φέτος στις 25-30 Αυγούστου.

«Εξαρχής από όταν ξεκινήσαμε την επιχείρηση με τα επιτραπέζια, σκεφτόμασταν τρόπους να προσελκύσουμε το κοινό και να προωθήσουμε την ιδέα. Και φυσικά η διοργάνωση ενός  event μας ήταν πολύ προσφιλής. Την δεύτερή μας χρονιά, μας  επισκέφτηκε ένας gamer ο οποίος ήταν event planner, οπότε ξεκινήσαμε το σχεδιασμό του πρώτου Cardboard and Sun. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και μερικοί πιο γνωστοί επιφανείς gamers παγκοσμίου βεληνεκούς. Μπορώ να πω ότι πήγε αρκετά καλά. Ήταν μια καλή ευκαιρία για μερικούς φανατικούς παίχτες να γνωρίσουν, από κοντά, μερικά γνωστά πρόσωπα αλλά και να παίξουν μαζί τους», αναφέρουν σχετικά.

Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που διεξήχθη το τουρνουά και όπως μας λέει ο Δημήτρης και ο Σίμος η ανταπόκριση ήταν καλή.  «Επειδή υπήρχε κόσμος που δεν κατάφερε να έρθει και υπήρχε ενδιαφέρον αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το εγχείρημα και δεύτερη χρονιά», αναφέρουν.

Alea: Το ξενοδοχείο στην Πάρο που μαζεύει τους φίλους των επιτραπέζιων από όλο τον κόσμο

«Φέτος ελπίζουμε να είναι λίγο πιο οργανωμένο από το πρώτο, λίγο μεγαλύτερο σε διάρκεια και πιθανώς με  περισσότερο χρόνο για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το νησί και τις ομορφιές του καθώς και περισσότερο χρόνο για παιχνίδι!», τονίζουν και προσθέτουν πως  «δεν υπάρχει αυστηρό πρόγραμμα φυσικά, είναι μεγάλα «παιδιά», κανονίζουμε όμως βόλτες στα παραδοσιακά μέρη της Πάρου, όπως οι γραφικές Λεύκες και τα σοκάκια στην Παροικία και τη Νάουσα, καθώς και ξεναγήσεις στα ιστορικά ορόσημα της Πάρου όπως τα Αρχαία Λατομεία και η Εκατονταπυλιανή.  Το πρόγραμμα κανονίζεται ανάλογα με τις διαθέσεις του κόσμου. Φυσικά και διοργανώνονται mini τουρνουά είτε από εταιρίες με έπαθλο το ίδιο το παιχνίδι στο οποίο διαγωνίζονται αλλά και άλλα τουρνουά με έπαθλο συνήθως παιχνίδια σχετικά με τον guest designer που είναι παρών».

Όσον αφορά τα σχέδιά τους για το μέλλον, φυσικά θα συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τη συλλογή με τα επιτραπέζια

«Είναι και μερικά παιχνίδια που περιμένουμε εναγωνίως να κυκλοφορήσουν, για περισσότερες πληροφορίες θα μας βρείτε είτε στο site μας είτε ακόμα καλύτερα περάστε από την Πάρο να παίξουμε!», λένε με χαρά και ανυπομονησία.

«Όσον αφορά στο event planning βλέποντας και κάνοντας. Αν και φέτος πάει καλά και υπάρχουν συμμετοχές, πολύ ευχαρίστως να επαναλάβουμε και την επόμενη χρονιά. Τα σχέδια που έχουμε για το μέλλον υποθέτω είναι να γινόμαστε καλύτεροι κάθε χρονιά και να προσπαθούμε να προσφέρουμε ωραίες εμπειρίες στους ανθρώπους που μας τιμούν με την παρουσία τους», τονίζουν, ενώ τέλος σε ερώτησή μας για το αν γνωρίζουν αν υπάρχουν άλλα τέτοιου είδους ξενοδοχεία στον κόσμο, απαντούν πως πέρυσι είχαν ακούσει ότι έγινε ένα αντίστοιχο κατάλυμα στην Κροατία το οποίο ενστερνίστηκε την ιδέα, αλλά έχουν την εντύπωση ότι είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο με λίγα παιχνίδια.

SHARE:

24Media Network