Ένα μήνυμα σε μπουκάλι του 1959 - προάγγελος της κλιματικής αλλαγής

Ένα μήνυμα σε μπουκάλι του 1959 - προάγγελος της κλιματικής αλλαγής

Ο Γουόκερ πέθανε λίγο μετά την συγγραφή του μηνύματος. Αρρώστησε βαριά στην αποστολή και έφυγε σε ηλικία μόλις 27 ετών. Ποιο το προφητικό του μήνυμα

Συνήθως τα μηνύματα σε μπουκάλια αναφέρονται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Όμως ο Αμερικανός επιστήμονας Πολ Γουόκερ, που έθαψε ένα μπουκάλι με ένα κομμάτι χαρτί κάτω από τους πάγους της Αρκτικής κοντά στην επικράτεια του Καναδά, είχε άλλο στόχο.

Είχε μετρήσει την απόσταση που χώριζε το τμήμα της γης όπου βρισκόταν με ένα παγόβουνό, στο 1,2 μέτρα. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από πέντε δεκαετίες όταν ένας σύγχρονος γεωλόγος ανακάλυψε το μπουκάλι.

Ένα μήνυμα σε μπουκάλι του 1959 - προάγγελος της κλιματικής αλλαγής

Όμως η απόσταση είχε ξεπεράσει τα 100 μέτρα, αποδεικνύοντας ότι ο παραλογισμός των ανθρώπων καταστρέφει το κλίμα του πλανήτη, προκαλώντας αλλαγές που είναι αδιανόητο να τις φανταστούμε.

Ο Γουόκερ πέθανε λίγο μετά την συγγραφή του μηνύματος. Αρρώστησε βαριά στην αποστολή και έφυγε σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Ο  γεωλόγος Γουόρικ Βίνσεντ από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν έπεσε πάνω στο περίεργο εύρημα, λίγες ημέρες πριν τελειώσει το 2013. Ήταν όμως περισσότερο έκπληκτος ότι μέσα σε 50 χρόνια, το παγόβουνο έλιωσε τόσο που άφησε μια τεράστια απόσταση από την γη.

SHARE:

24Media Network