Γυναίκες & Ανδρες: Τι μετανιώνουν στο σεξ

Γυναίκες & Ανδρες: Τι μετανιώνουν στο σεξ

Οι άνδρες συνήθως θυμώνουν με τον εαυτό τους επειδή δεν ήταν τολμηροί αρκετά για να διεκδικήσουν την συνεύρεση με μια γυναίκα

Σε όλους μας έχει τύχει να αλλάζουμε γνώμη για θέματα της ερωτικής μας ζωής. Απ’ ότι όμως δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες, οι εκπρόσωποι των δύο φύλων μετανοιώνουν για διαφορετικά πράγματα.

Οι άνδρες συνήθως θυμώνουν με τον εαυτό τους επειδή δεν ήταν τολμηροί αρκετά για να διεκδικήσουν την συνεύρεση με μια γυναίκα. Οι γυναίκες από την πλευρά τους εξοργίζονται για μια κακή τους επιλογή, αν δηλαδή καταλήξουν στο κρεβάτι με κάποιον για τον οποίον είχαν αμφιβολίες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, βρήκαν ότι η συμπεριφορά αυτή μας ξαναγυρίζει στην αρχετυπική ανάγκη για αναπαραγωγή του είδους. Οι άνδρες, ως κυνηγοί, θέλουν να πιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα «θηράματα» και να τα γονιμοποιήσουν. Οι εκπρόσωποι του ασθενούς φύλου δεν κοιτούν την ποσότητα αλλά την ποιότητα. Πρέπει να βρουν τον κατάλληλο, τον πιο ισχυρό, όμορφο και υγιή άντρα για να κάνουν παιδιά.

Και ακόμα και αν το θέμα είναι μόνο μια πρόσκαιρη σεξουαλική επαφή, οι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να κινηθούν με βάση τους κανόνες αυτούς.

Σύμφωνα πάντως με τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες, οι άνδρες κοπανάνε το κεφάλι τους αν αισθανθούν ότι μεγάλωσαν σε ηλικία και δεν πήγαν με πολλές γυναίκες στα νιάτα τους ή ήταν ντροπαλοί στο κόρτε. Οι γυναίκες μετανιώνουν επειδή δεν επέλεξαν τον σωστό ή παραδόθηκαν γρήγορα σε κάποιον υποψήφιο εραστή....

SHARE:

24Media Network