ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Νέο κύμα κορονοϊού κάνει την εμφάνισή του στη Νότια Αφρική

Κορονοϊός: Διαφοροποίηση στην εξέλιξή του - Στο "μικροσκόπιο" δύο νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον

Η αισθητή εξάπλωση των υποπαραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στη Νότια Αφρική ανησυχεί τους επιστήμονες. Τι έχουν εντοπίσει έως τώρα.

Seneca Medical Group: Καινοτόμες μέθοδοι για οριστική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Seneca Medical Group: Καινοτόμες μέθοδοι για οριστική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

ΥΓΕΙΑ

Η Seneca Medical Group έχει αλλάξει τα δεδομένα στη μεταμόσχευση μαλλιών και οι πλήρως καινοτόμες κλινικές του Ομίλου σε Ελλάδα και Ευρώπη, με εμπειρία 35 χρόνων, προσφέρουν αποτελεσματικές και εξατομικευμένες λύσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της τριχόπτωσης.

Φωτο αρχείου.

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Αυξάνεται το όριο ηλικίας και δίνονται περισσότερες δυνατότητες

Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάζει ο Θάνος Πλεύρης τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο πλαίσιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Όπως προσπαθούν τα είδη να βρουν νέες 'κατοικίες' για να ζήσουν και να αναπαραχθούν -εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής-, μεταφέρουν (και διασταυρώνουν) ιούς.

10.000 τύποι ιών μας απειλούν με μια νέα πανδημία

"Πιο καυτές, αλλά και πιο άρρωστες θα είναι οι επόμενες δεκαετίες", προειδοποιούν οι επιστήμονες της μελέτης που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28/4 για τον τεράστιο αριθμό ιών που απειλούν την ανθρωπότητα, με νέες πανδημίες.

Άρση μέτρων

Άρση μέτρων: Σήμερα η τελική εισήγηση των ειδικών στη σκιά της ηπατίτιδας

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την τελική εισήγηση σχετικά με την άρση μέτρων από 1η Μαϊου, όμως στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το ενδεχόμενο κρουσμάτων ηπατίτιδας στα παιδιά.

Μικρό παιδί σε νοσοκομείο

Μόσιαλος: Τα νεότερα δεδομένα και τα πιθανά αίτια για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Επιδημιολογικά στοιχεία και συμπεράσματα από την έκθεση βρετανικών υγειονομικών αρχών σχετικά με την πρόοδο και τις εξελίξεις της διερεύνησης της αδιευκρίνιστης αιτιολογίας-οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά μοιράστηκε ο καθηγητής κ. Μόσιαλος.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας

Κορονοϊός: 8.413 νέα κρούσματα το τελευταίο 48ωρο στην Ελλάδα - 66 νεκροί και 279 διασωληνωμένοι

8.413 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 279 διασωληνώσεις, 66 θάνατοι συμπολιτών μας από κορονοϊό. Ποια είναι η κατάσταση σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ο Ηλίας Μόσιαλος

Μόσιαλος: Σε ποιες χώρες αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Προς το παρόν έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 169 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά σε 12 χώρες. "Μιλάμε για ένα πολύ μικρό πρόβλημα ακόμα" τόνισε ο καθηγητής.

Παιδί σε νοσοκομείο

ΗΠΑ: Σε εγρήγορση για τα κρούσματα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά - Ακατανόητα παραμένουν τα αίτια

Σε συναγερμό τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ. Καλούν τους γιατρούς να αναφέρουν ύποπτα κρούσματα ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά.

Seneca Medical Group: η ελληνική εταιρεία που αλλάζει τα δεδομένα στη μεταμόσχευση μαλλιών

Seneca Medical Group: η ελληνική εταιρεία που αλλάζει τα δεδομένα στη μεταμόσχευση μαλλιών

ΥΓΕΙΑ

Η γενική αντίληψη για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και τη μεταμόσχευση μαλλιών, συχνά συνδέεται με την εικόνα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, τη στιγμή που η σύγχρονη πρακτική που εφαρμόζουν οι καινοτόμες κλινικές, επιτρέπει πλέον, πλήρως αποτελεσματικές, εξατομικευμένες λύσεις πρόληψης και αντιμετώπισης.

Διασωλήνωση ασθενούς με κορονοϊό.

Κορονοϊός: Θα διατηρηθεί ο υψηλός αριθμός θανάτων, παρά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Αν και η πανδημία έχει εισέλθει σε μια πιο διαχειρίσιμη κατάσταση, δυστυχώς φαίνεται να παραμένει για το επόμενο διάστημα η μακάβρια ημερήσια καταγραφή άνω των 50 θανάτων την ημέρα.

Στιγμιότυπο από ΜΕΘ

Μαγιορκίνης: Οι μύθοι για την "υπερβάλλουσα θνησιμότητα" από τον κορονοϊό - H χειρότερη εβδομάδα για την Ελλάδα

Τι ισχύει για την "υπερβάλλουσα θνησιμότητα" από τον κορονοϊό και τι όχι, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκ. Μαγιορκίνη. Ο δείκτης με τον οποίο μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους οι χώρες.

Μόσιαλος: Τι ξέρουμε για τα κρούσματα ηπατίτιδας στα παιδιά

Μόσιαλος: Τι ξέρουμε για τα κρούσματα ηπατίτιδας στα παιδιά

Αβάσιμοι ειναι οι συσχετισμοί της ηπατίτιδας που εμφανίζεται σε παιδιά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Ποια θεωρεί πιθανή αιτία και τι συμβουλεύει τους γονείς.

Μικρό κορίτσι σε κρεβάτι παιδιατρικής κλινικής.

Οξεία Ηπατίτιδα σε παιδιά: Εντείνεται η διεθνής ανησυχία - Σε εγρήγορση οι ελληνικές υγειονομικές αρχές

Πληθαίνουν οι χώρες όπου εντοπίζονται κρούσματα της νέας "αγνώστου αιτίας' Ηπατίτιδας σε παιδιά. Την προσοχή των γιατρών εφιστούν Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ.