ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Καρκίνος και γονιμότητα: Ποιες επιλογές δίνει η σύγχρονη ιατρική

Καρκίνος και γονιμότητα: Ποιες επιλογές δίνει η σύγχρονη ιατρική

ΥΓΕΙΑ

Το θέμα της διατήρησης της γονιμότητας είναι βαθιά ανθρώπινο και μπαίνει όλο και περισσότερο στο ογκολογικό σκεπτικό αλλά και στον οικογενειακό προγραμματισμό των γυναικών που διαγιγνώσκονται με κακοήθεια.

Μίνα Γκάγκα και Ζωή Ράπτη κόβουν προεκλογικά κορδέλες

Υπουργείο Υγείας: Ρεκόρ από κορδέλες έκοψαν στελέχη του μέσα σε 15 μέρες

Ανά τρεις ημέρες κατά μέσο όρο στελέχη του υπουργείου Υγείας κόβουν και από μία κορδέλα, εγκαινιάζοντας προεκλογικά από αξονικούς τομογράφους μέχρι μονάδες υγείας. Ποιος έκοψε τις περισσότερες.

Γιατροί δημόσιου νοσοκομείου

Διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ απαγορεύουν εκλογικές άδειες σε γιατρούς

Διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ επικαλούνται «υπηρεσιακές ανάγκες» 3 μέρες πριν τις εκλογές και δεν χορηγούν την προβλεπόμενη εκλογική άδεια, καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Στα χαμηλότερα επίπεδα της ΕΕ η απασχόληση ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα

Ντροπιαστική η εικόνα της Ελλάδας - Στην τελευταία θέση της ΕΕ για εργαζόμενους με αναπηρία

Μόλις οι 3 στους 10 ανάπηρους απασχολούνται στην Ελλάδα με μισθωτή εργασία. Κόλαφος για τη χώρα μας η έκθεση "Δικαίωμα στην Εργασία" για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (EDF) του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία.

Μετρήστε προληπτικά την πίεσή σας, συμβουλεύουν οι ειδικοί

ΕΟΔΥ: Στα ύψη η πίεση των Ελλήνων

Τα "κακά" επιδημιολογικά δεδομένα της χώρα μας και τις συνήθειες που θα πρέπει να αλλάξουμε, τονίζει ο ΕΟΔΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης.

Οι πολίτες χρειάζονται, αλλά δεν έχουν δωρεάν υγεία

ΕΛΣΤΑΤ: Το 66,8% δεν επισκέπτεται γιατρό, διότι δεν έχει να πληρώσει τη “δωρεάν” Υγεία

Απογοητευτικά ευρήματα προκύπτουν από την ετήσια έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Αρχής για την υγεία των πολιτών στην Ελλάδα. Τι συμβαίνει με τις επισκέψεις σε γιατρό, οδοντίατρο και χρόνιες παθήσεις.

Covid-19, Yuhuan, China

"Καμπανάκι" Reuters για νέες πανδημίες "προ των πυλών": Σε ποιες χώρες μπορεί να ξεσπάσουν

Έρευνα του Reuters καταλήγει στο συμπέρασμα πως όσο οι σημαντικοί βιότοποι καταπατώνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, ο κίνδυνος εμφάνισης νέων πανδημικών ασθενειών αυξάνεται δραματικά.

Κρυοσυντήρηση: Η μέθοδος που διατηρεί το όνειρο της μητρότητας αναλλοίωτο στον χρόνο

Κρυοσυντήρηση: Η μέθοδος που διατηρεί το όνειρο της μητρότητας αναλλοίωτο στον χρόνο

ΥΓΕΙΑ

Πολλά μπορεί να έχετε ακούσει για την κρυοσυντήρηση ωαρίων, η οποία αποτελεί μια ιδιαίτερα διαδεδομένη μέθοδο σε όλον τον κόσμο που έχει ήδη επιτρέψει τη γέννηση εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών με απόλυτη ασφάλεια.

Η κεντρική είσοδος του υπουργείου Υγείας

Δημοσκόπηση: Απέτυχε στην Υγεία η ΝΔ - Τι ζητούν οι πολίτες

Μόνο το 10% των πολιτών χαρακτηρίζει θετικά τα όσα έκανε 4 χρόνια η ΝΔ στην Υγεία και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς στην πανδημία. Ποιες προτεραιότητες θέτουν για τη νέα κυβέρνηση.

Το αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" από όπου ξεκινούν οι έλεγχοι

Ατιμολόγητες δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ σε νοσοκομεία - Έλεγχοι για κακοδιαχείριση

Εντοπίστηκαν ατιμολόγητες δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ σε πολλά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας. Τι αναφέρει ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Creative crisis, fatigue, mental stress, depression, frustration concept. Young depressed frustrated upset woman or girl, writer artist has creative crisis. Fatigue, raising of mental stress, headache

Fatigability: Πώς λειτουργεί το "κουρασόμετρο"

Μελέτη δείχνει ότι η αντίληψη της κόπωσης διαφέρει από τη σωματική κόπωση. Αυτή η διαφορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερες θεραπείες για όσους όσους αισθανόμαστε εξαντλημένοι στο σώμα και το μυαλό.

Σημαντική για την προσωπική, αλλά και για τη δημόσια υγεία η διακοπή του καπνίσματος

Ένας κόσμος χωρίς τσιγάρο: Με ποια μέσα μπορεί να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος

ΥΓΕΙΑ

Τα "εργαλεία" που μπορεί να χρησιμοποιήσει η πολιτεία, αλλά και ο καθένας μας ατομικά, προκειμένου να μην καπνίσει κανένας από την επόμενη γενιά, παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο διεθνές Webinar με τίτλο «Ο στόχος: Ένας κόσμος χωρίς καπνό. Χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία;».

Το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Γενικό Κρατικό της Νίκαιας: Έως και 5 μήνες οι απαντήσεις για βιοψία καρκίνου

Καθυστερήσεις οι οποίες ενδέχεται να στοιχίσουν και ανθρώπινες ζωές, καταγράφονται λόγω της έλλειψης γιατρών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Περιστολή της τακτικής λειτουργίας και του αξονικού τομογράφου.

Το άγχος είναι και ο τρόπος που έχει το σώμα μας για να αντιμετωπίζει κάθε είδους απαίτηση ή απειλή. Το έντονο άγχος μπορεί να μας σκοτώσει.

Πώς ο οργανισμός μας μπορεί να "σβήσει" μόνος του τη γήρανση

To έντονο στρες μπορεί να μας γεράσει πιο γρήγορα, εν τούτοις μπορούμε να 'σβήσουμε' αυτήν τη φθορά. Φυσιολογικά. Τι έδειξε μελέτη που έγινε σε ηλικιωμένους που έκαναν σοβαρή επέμβαση, έγκυες και ασθενείς με Covid-19.

Διάδρομος νοσοκομείου (φωτογραφία αρχείου)

Στην ΕΕ αυξάνονται οι δαπάνες Υγείας, στην Ελλάδα μειώνονται

Τι αποκαλύπτει έρευνα του Ινστιτούτου Πολιτικών Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας και την ικανοποίηση των πολιτών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ευλογιά των πιθήκων

Τέλος η κατάσταση έκτακτης ανάγης για την ευλογιά των πιθήκων

Τον τερματισμό της παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία, με βάση σύσταση της αρμόδιας επιτροπής, καθώς η κρίση έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Τα κουνούπια έχουν εμμονή με το ανθρώπινο είδος, για λόγους επιβίωσης.

Το σαπούνι που πλενόμαστε μπορεί να μας κάνει πιο ελκυστικούς στόχους για τα κουνούπια

Η πιο πρόσφατη μελέτη που αφορά το τι μπορεί να μας κάνει πιο ελκυστικούς για τα κουνούπια, εξηγεί πως παίζει ρόλο και το άρωμα του σαπουνιού με το οποίο πλενόμαστε. Τι είναι χρήσιμο να αποφεύγουμε.

Γυναίκα απολυμαίνει τα χέρια της με ειδικό αντισηπτικό

Προειδοποίηση επιστημόνων: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα απολυμαντικά της πανδημίας

Ενώσεις που περιέχουν πολλά αντισηπτικά υγρά, σπρέι ή μαντιλάκια, που ήταν απαραίτητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενδέχεται να περιέχουν ουσίες που προκαλούν από προβλήματα στην αναπαραγωγική υγεία, έως και αύξηση βάρους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Αναδίπλωση Γκάγκα: Άλλαξε την προεκλογική προκήρυξη μετά το εξώδικο

ΥΓΕΙΑ

Μετά τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου και της αντιπολίτευσης, αλλά και το εξώδικό από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας άλλαξε την προκήρυξη.

Γιατρός χρησιμοποιεί σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ)

ΑΙ: Σε κίνδυνο η υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων προειδοποιούν επιστήμονες

Η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης αν και έχει τη δυνατότητα να φέρει την επανάσταση στην υγειονομική φροντίδα, εγκυμονεί δεκάδες σοβαρούς κινδύνους, που μπορούν να βλάψουν τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η άνοια συνδέεται με τα γονίδια και το γήρας, εν τούτοις μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης της μέσω των επιλογών που κάνουμε επί του τρόπου που ζούμε.

6 απλοί τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τον κίνδυνο άνοιας

H υγεία του εγκεφάλου μας εξαρτάται από τα γονίδια μας, αλλά και από τις επιλογές που κάνουμε στον τρόπο ζωής. Μελέτη που διήρκεσε μια δεκαετία, κατέληξε σε έξι τρόπους που μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, όπως περνούν τα χρόνια.

Χάος στο "Βενιζέλειο" Νοσοκομείο - Η χειρότερη κατάσταση της τελευταίας 20ετίας λένε οι γιατροί

Χάος στο "Βενιζέλειο" Νοσοκομείο - Η χειρότερη κατάσταση της τελευταίας 20ετίας λένε οι γιατροί

Πολύ μεγάλες οι αναμονές στα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία για τους ασθενείς λόγω μαζικών παραιτήσεων γιατρών. Από τις περίπου 40 κενές οργανικές θέσεις γιατρών, προκηρύχθηκαν μόλις οι 12, ενώ οι νοσηλευτική υπηρεσία ζητά 85 προσλήψεις.

Το εστιατόριο «Πεσκέσι» τιμά τα προϊόντα και τις μαγειρικές τεχνικές της κρητικής κουζίνας

Ρεκόρ παχυσαρκίας και εμφραγμάτων στην Κρήτη - Ποια είναι η αιτία

Τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και εμφραγμάτων στην Ελλάδα καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, μια περιοχή που η παραδοσιακή της διατροφή είναι παγκοσμίως διάσημη για τα οφέλη που έχει στην υγεία.

Νοσοκομείο

Υγεία: Τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων - Τι σχεδιάζουν για το ΕΣΥ

Καμία δέσμευση για προσλήψειςγιατρών στα νοσοκομεία του δεν υπάρχει από την πλευρά της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά για 15.000, ενώ το ΠΑΣΟ ευαγγελίζεται την κάλυψη όλων των κενών. Τι υπόσχονται για την Υγεία ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Νέο εξώδικο στη Γκάγκα για "ρουσφετολογική προκήρυξη" - Κοινοποιούν σε Μητσοτάκη

Το δεύτερο εξώδικο, μέσα σε επτά ημέρες, αναμένεται να λάβει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αυτή τη φορά για παράνομη προκήρυξη, όπως αναφέρουν οι γιατροί.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού

Παρέμβαση της υπουργού Εσωτερικών για ακύρωση της προκήρυξης Γκάγκα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για ακύρωση της παράνομης προκήρυξης που εξέδωσε προεκλογικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ζητά από την Καλλιόπη Σπανού ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία αρχείου

Τέλος η έκτακτη ανάγκη για τον κορονοϊό - Πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος να αντιμετωπίσει μια πιθανή άλλη πανδημία

Τουλάχιστον 40 μήνες χρειάστηκαν για να δοθεί το τέλος του κορονοϊού κι από επίσημα πλέον χείλη. Ωστόσο, προκύπτει το εξής ερώτημα: Πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος για το ενδεχόμενο νέας πανδημίας;

Νοσοκομείο

Κορονοϊός: Τέλος η παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι ο κορονοϊός δεν αποτελεί πλέον "παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία". Η ανακοίνωση έρχεται 3 χρόνια μετά την πρώτη κήρυξη του υψηλότερου επιπέδου συναγερμού.