Ξανθός: Η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας έχει πάει αρκετά καλά

Ξανθός: Η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας έχει πάει αρκετά καλά
O υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο βήμα της Ολομέλειας Eurokinissi

Εντελώς αντίθετη άποψη με εκείνη του κ. Πολάκη για την πορεία των εμβολιασμών διατυπώνει ο πρώην Υπουργός Υγείας.

Θετικά κείμενος απέναντι στην “Επιχείρηση Ελευθερία” εμφανίζεται ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σημειώνοντας πως ακόμη και τα σημερινά ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αναχαίτιση της επιδημίας κορονοϊού. Με βάση τα λεγόμενά του φαίνεται να έχει εντελώς διαφορετική άποψη με εκείνη που διατύπωσε πρόσφατα ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Όπως αναφέρει λοιπόν ο κ. Ξανθός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, “Με τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα που τεκμηριώνουν τον υψηλό βαθμό προστασίας από σοβαρή νόσηση που παρέχουν όλα τα εμβόλια, δεν μπορεί πλέον να έχει βάση η συζήτηση περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού. Η αλήθεια είναι ότι τα εμβόλια, ακόμα και στα σημερινά ποσοστά (40% των ενηλίκων με μία δόση και 27% με δύο δόσεις), έχουν συμβάλει καταλυτικά στη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και στην υποχώρηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στη χώρα”.

Συμπληρώνει ακόμη ότι “Όποιος το αμφισβητεί αυτό, ακόμα και με επιστημονικοφανή επιχειρήματα, βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία. Η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας έχει πάει αρκετά καλά στο οργανωτικό σκέλος και στην ψηφιακή υποστήριξή της, αλλά υστερεί πολύ στα ποιοτικά στοιχεία της. Ένας στους τρεις ηλικιωμένους δεν έχει εμβολιαστεί, τα ποσοστά στο υγειονομικό προσωπικό βελτιώνονται αλλά δεν είναι τα επιθυμητά, ενώ είναι άγνωστο το ποσοστό για τις ευπαθείς ομάδες ασθενών, για τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στον τουρισμό”.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες με ανάρτησή του στο FB ο κ. Πολάκης είχε αμφισβητήσει ευθέως την αξία του εμβολιασμού με την κόντρα επί του θέματος να συνεχίζεται στη συνέχεια και στη Βουλή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα