Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των εφήβων

Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των εφήβων
Μαθητές Λυκείου ⓒ 2021 Michael Varaklas/Associated Press

Η Επιτροπή Εμβολιασμών βαίνει προς το "πράσινο φως" για σύσταση εμβολιασμών σε 16χρονους και 17χρονους. Πρόκειται ουσιαστικά για σύσταση προς τους γονείς.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών προσανατολίζεται να ανάψει το πράσινο “φως” για το ΟΚ προς εμβολιασμούς των εφήβων, 16χρονων και 17χρονων, πέραν των 18χρονων δηλαδή για τους οποίους ήδη ισχύει η επιλογή για να κάνουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο, δεν τίθεται σε καμία περίπτωση, θέμα υποχρεωτικότητας. Πρόκειται ουσιαστικά για σύσταση προς τους γονείς ότι με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, τα εμβόλια είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά. 

Εφόσον τελικά η Επιτροπή ανάψει το πράσινο φως, η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού θα ανοίξει άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμού των εφήβων στην χώρα μας μίλησε άλλωστε χθες ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, η Επιτροπή θα εξέταζε το ενδεχόμενο να δώσει το ΟΚ για τις ηλικίες που είναι πιο κοντά στις πανελλήνιες ώστε να μην έχουν προβλήματα του χρόνου τα παιδιά στη πρόοδό τους. “Σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις άλλες χώρες και την εξέλιξη της πανδημίας” είπε.

Ερωτηθείς αν τα διαθέσιμα εμβόλια μας καλύπτουν έναντι αυτής της μετάλλαξης είπε πως τα στοιχεία για το εμβόλιo της Moderna είναι λίγα γιατί δεν έχει εμβολιαστεί πολύς κόσμος σε παγκόσμιο επίπεδο και πως τα στοιχεία που υπάρχουν είναι για τα πιο διαδεδομένα της Pfizer και της Αstrazeneca ενώ οι διαφορές τους είναι μικρές.

Για το Johnson & Johnson ανέφερε πως ακόμα δεν έχουν αρκετά νούμερα, αλλά είναι σε εξέλιξη μελέτη που εξετάζει και το ενδεχόμενο δεύτερης δόσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα