Αντιιικά φάρμακα κορονοϊού: Ξεκίνησε η διανομή τους - Πώς γίνεται η διαδικασία

Αντιιικά φάρμακα κορονοϊού
Αντιιικά φάρμακα κορονοϊού INTIME

Στο σημείο διανομής των αντιιικών φαρμάκων για τη νόσο Covid-19 βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα.

Το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, από όπου ξεκίνησε την Τετάρτη (02/02) η διανομή των νέων αντιικών φαρμάκων για τη νόσο Covid-19, επισκέφθηκε το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός επιθεώρησε τον χώρο όπου συσκευάζονται τα φάρμακα για κάθε ασθενή. Κάθε απόγευμα, οι συσκευασίες παραδίδονται στους ταχυμεταφορείς και μεταφέρονται στα σπίτια των ασθενών, όχι μόνο εντός Αττικής, αλλά και σε πολλές περιοχές της νησιωτικής χώρας. Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και σε άλλα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανά την επικράτεια, με στόχο τα φάρμακα να φτάνουν στους ασθενείς το αργότερο σε 48 ώρες από τη στιγμή που εγκρίνεται η θεραπεία.

ADVERTISING

Τα νέα φάρμακα, προσφέρουν ασφάλεια στους ευάλωτους ασθενείς που έχουν τα πρώτα συμπτώματα και βρίσκονται θετικοί στον ιό. Τα φάρμακα προστατεύουν από σοβαρή νόσο και ανάγκη για νοσηλεία.

"Είναι μια σημαντική νέα θεραπεία, που μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά. Τα αντιικά χάπια χορηγούνται τις πρώτες μέρες μετά τη διάγνωση, με στόχο να προλάβουν την επιδείνωση των ασθενών", δήλωσε η κ. Γκάγκα.

Αναφερόμενη στην διαδικασία διάθεσης των φαρμάκων, είπε ότι σχεδιάστηκε με τον πιο φιλικό προς τους ασθενείς τρόπο. "Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται μαζικά κατ' οίκον υπηρεσία σε ασθενείς που νοσούν. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και συμβάλλουν σε αυτό το εγχείρημα: το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ", τόνισε κ. Γκάγκα και πρόσθεσε: "Έχουμε εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλες τις νέες θεραπείες ώστε να είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς στη χώρα μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τις θεραπείες αυτές, εξακολουθεί να είναι σημαντικό το να εμβολιαστούμε όλοι ενάντια στον ιό".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φάρμακο κορονοϊού, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network