Απόφαση Γκάγκα για παράνομες προσλήψεις στα νοσοκομεία εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Απόφαση Γκάγκα για παράνομες προσλήψεις στα νοσοκομεία εν μέσω προεκλογικής περιόδου
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα INTIME NEWS

Ενώ με απόφαση του υπ. Εσωτερικών απαγορεύονται όλες οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές λόγω εκλογών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράφει "εξαιρετικά επείγουσα" προκήρυξη για 126 θέσεις Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Μόλις μία ημέρα έχει περάσει από την απόσυρση της εγκυκλίου της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία και η κυρία Γκάγκα εξέδωσε παράνομη απόφαση, σύμφωνα με το Μέτωπο των Νοσοκομειακών Γιατρών, για προκήρυξη για 126 θέσεις Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, απαγορεύονται όλες οι προσλήψεις αλλά και οι υπηρεσιακές μεταβολές λόγω εκλογών.

Ειδικότερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δημοσίευσε στη «Διαύγεια» με ημερομηνία 4 Μαΐου, προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε νοσοκομεία της χώρας, ενώ θέτει ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαΐου. Μάλιστα, η απόφαση χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επείγουσα».

Ακριβώς δηλαδή εν μέσω εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου.

Το Μέτωπο των Νοσοκομειακών Γιατρών κάνει λόγο για «ρουσφετολογικό κρεσέντο που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά» και προσθέτει ότι «πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημέτερων συντονιστών».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Μετώπου καλούν την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας «να αποσύρει πάραυτα την παράνομη προκήρυξη και να πάψει τα αναίσχυντα παιχνίδια με τη στελέχωση του ΕΣΥ. Εάν δεν το πράξει η ίδια οφείλει να το πράξει για λογαριασμό της η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, ώστε να διαφυλάξει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Καλούμε ομοίως τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου να λάβουν θέση για την προκλητική ενέργεια του υπουργείου Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο που διέπει τη Δημόσια Διοίκηση «κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης κατά το αρ.37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα