Αποκάλυψη: Οι ιδιωτικές κλινικές θα νοσηλεύουν μόνο ελαφριά περιστατικά covid-19

Αποκάλυψη: Οι ιδιωτικές κλινικές θα νοσηλεύουν μόνο ελαφριά περιστατικά covid-19
ΜΕΘ. Eurokinissi

Η προσφορά του ιδιωτικού τομέα στις νοσηλείες κρουσμάτων κορονοϊού αφορά μόνο τα ελαφριά περιστατικά "που δεν χρήζουν άμεσης μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής".

Μεγάλα ερωτηματικά προκύπτουν πλέον για το ρόλο των ιδιωτικών κλινικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας και για το ποιες ευθύνες αναλάμβουν.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του Υπουργείο Υγείας, με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου, που “έφυγε” από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Γιάννη Κωτσιόπουλου (και αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου) τα κριτήρια εισαγωγής ασθενών με covid σε ιδιωτικές κλινικές είναι ιδιαίτερως… αυστηρά.

Στο έγγραφο αναφέρεται ρητώς ότι “μπορούν να διακομιστούν νοσηλευόμενοι ασθενείς ή ασθενεις του ΤΕΠ οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, χωρίς την παρουσία σημείων ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής”.

Κοντολογίς, με τη βούλα της Πολιτείας, ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει μόνο ελαφριά περιστατικά και αφήνει τα βαριά για τα δημόσια νοσοκομεία και το χιλιοταλαιπωρημένο ΕΣΥ.

Ο κ. Παπανικολάου σχολίασε σχετικά:” Λύθηκε το μυστήριο γιατί οι ιδιωτικές κλινικές, πρακτικά δεν παίρνουν ΚΑΝΕΝΑΝ ασθενή COVID στην Αττική. Πάλι μόνο όσους είναι έτοιμοι για εξιτήριο μπορει να πάρουν και αν. Κοροϊδία χωρίς τέλος πάλι με υπογραφή του ΓΓ υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα