Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο μονάδων του ΟΚΑΝΑ

Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο μονάδων του ΟΚΑΝΑ
Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδ/κων Ουσιών

Το Δίκτυο με ανακοίνωσή του καλεί σε δράση την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ.

Το δίκτυο των ομότιμων για την μείωση της βλάβης αντιδρά στη μεταφορά της μονάδας του ΟΚΑΝΑ από το Στρατόπεδο Βαρύτη στο Γουδή, αλλά και της μονάδας 424 στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως οι αναδιατάξεις στον Οργανισμό δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των χρηστών που επωφελούνται από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το δίκτυο σημειώνει πως η ΜΟΘΕ Στρ. Βαρύτη-Γουδή είναι ιδιαιτέρως σεβαστή στην κοινότητα των χρηστών – επωφελουμένων, όντας πλήρως εναρμονισμένη με τις οδηγίες που συνιστώνται από διεθνείς οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Το δίκτυο στηλιτεύει ακόμη το γεγονός πως, όπως αναφέρεται, οι εξυπηρετούμενοι αποκλείονται από ενδεχόμενη εργασία – απασχόληση εντός του ΟΚΑΝΑ, ενώ στέκεται στη σημασία της συνέχισης των προγραμμάτων φαρμακευτικής υποστήριξης. Αναφέρει ακόμη πως η έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και το Προστασίας του Πολίτη, είναι επιζήμια για τα δικαιώματα των χρηστών.

Από τη δική του μεριά ο ΟΚΑΝΑ επισημαίνει ότι οι Μονάδες αυτές δεν κλείνουν αλλά γίνεται μετεγκατάσταση σε κάποιες και επαναλειτουργία σε άλλες μόλις τελειώσει το σχέδιο ανασυγκρότησης των νοσοκομείων με κάλυψη νέων, αλλά χρόνιων και πάγιων αιτημάτων των ωφελούμενων.

Το Δίκτυο με ανακοίνωσή του καλεί σε δράση την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ:

“Κάλεσμα σε Δράση από το Δίκτυο Ομοτιμων ΧΨΟ μαζί με τους εξυπηρετούμενους της μονάδας Βαρύτη!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Έφτασε η ώρα να ανεβάσουμε τη φωνή μας και να ενωθούμε ενάντια στις ανησυχητικές αποφάσεις που λαμβάνονται στο ΟΚΑΝΑ.

Η ευημερία, τα δικαιώματα και το μέλλον της κοινότητάς μας είναι σε κίνδυνο.

Η συμμετοχή μας στις αποφάσεις που μας αφορούν είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ορατότητα και η συμμετοχή μας είναι το κλειδί για μια πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία.

Δεν είμαστε αόρατοι είμαστε άνθρωποι που αγωνιούν, που θα υποστούν αποφασεις που πάντα τις παίρνουν εν κρυπτώ για εμάς χωρίς εμάς!

Με ποιο κριτήριο μέσα στον Αύγουστο κλείνουν την πιο επιτυχημένη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Γουδί;

Σας παροτρύνουμε όλους να ενωθούμε στις 6 Σεπτεμβρίου έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ στην Αβέρωφ 8. Ας τους δείξουμε τη δύναμη μιας ενωμένης κοινότητας.

-Ημερομηνία: 6 Σεπτεμβρίου

-Τοποθεσία: Κεντρικά γραφεία ΟΚΑΝΑ, Αβερωφ 21

-Ώρα: 11π.μ.

Φέρτε τους φίλους, και όλους όσους πιστεύουν σε μια δίκαιη κοινωνία. Μοιραστείτε τις ιστορίες σας,και ελάτε να δείξουμε την εναντίωση μας απεναντι στο κλείσιμο επιτυχημένων μονάδων.

Ας ξεκινήσουμε ένα κίνημα στο Twitter. Χρησιμοποιήστε το hashtag #ΣώσεΓουδι για να μοιραστείτε τις ιστορίες σας, να διαδώσετε το λόγο για τη διαδήλωση και να σταθείτε σε αλληλεγγύη με όλους όσους επηρεάζονται από αυτές τις αποφάσεις.

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Σας περιμένουμε εκεί!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Δίκτυο Ομοτιμων ΧΨΟ, σε συνεργασία με τους εξυπηρετούμενους της μονάδος Βαρύτη.

#ΣωσεΓουδι #ΥποστιριξηΟχιΤιμωρια #EuroNPUD #EMCDDA #UNODC #WHO”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα