ΕΕ: Επιστολή Κυριακίδου για συμμόρφωση με τη στρατηγική εμβολίων

Μεταφορά εμβολίων στο Βέλγιο.
Μεταφορά εμβολίων στο Βέλγιο. AP

Επιστολή με την οποία θα ζητά απο τα κράτη μέλη της ΕΕ να συμμορφωθούν με την στραρηγική των εμβολίων θα αποστείλει η Ευρωπαία Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου στους υτπουργούς Υγείας.

Επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας της ΕΕ με την οποία θα ζητείται ενημέρωση «με την απαραίτητη διαφάνεια για τον τρόπο με τον οποίο συμμορφώνονται με τις διατάξεις της στρατηγικής εμβολίων της ΕΕ» αναμένεται να στείλει η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου κατόπιν αιτήματος της Προέδρου της Κομισιόν όπως ανέφερε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

Ειδικότερα, ο Ερίκ Μαμέρ επισήμανε ότι «η Πρόεδρος της Κομισιόν έχει ζητήσει από την Επίτροπο Κυριακίδου να στείλει επιστολή σε όλους τους υπουργούς Υγείας ζητώντας τους να ενημερώσουν την Επιτροπή με την απαραίτητη διαφάνεια για τον τρόπο με τον οποίο συμμορφώνονται με τις διατάξεις της στρατηγικής εμβολίων της ΕΕ στο πλαίσιο των επαφών ή μη επαφών με φαρμακευτικές εταιρίες με τις οποίες διαπραγματευόμαστε . Αυτή η επιστολή συντάσσεται και θα αποσταλεί όταν είναι έτοιμη».

Υπενθυμίζεται οτι την περασμένη εβδομάδα το Politico δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο, όχι μόνο έχει προχωρήσει σε συμφωνίες με τις BioNTech/Pfizer και την CureVac για την προμήθεια επιπλέον δόσεων του εμβολίου, αλλά και συνάπτει συμφωνίες προκειμένου να παραλάβει έξτρα εμβόλια που άλλες χώρες της ΕΕ δεν θέλουν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network