“Έκρηξη” μεταλλαγμένων κρουσμάτων – Γώγος: Δεν αποκλείεται ολικό lockdown

“Έκρηξη” μεταλλαγμένων κρουσμάτων – Γώγος: Δεν αποκλείεται ολικό lockdown
Κόσμος στην παραλία του Φλοίσβου Eurokinissi

"Όσο μένουμε ανεμβολίαστοι, οι πιθανότητες να έρθουν καινούργιες μεταλλάξεις αυξάνονται" τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Χ. Γώγος κάνοντας παράλληλα λόγο για ανησυχητικές εικόνες συγχρωτισμού σε ανοιχτούς χώρους.

“Σε περιπτώσεις μεγάλου συγχρωτισμού έχουμε διασπορά και σε ανοιχτούς χώρους. Οι εικόνες είναι ανησυχητικές. Βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση επιδημιολογική αλλά και πίεση στο σύστημα υγείας”.

Με αυτά τα λόγια, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, που είναι και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που κάνει τις εισηγήσεις για τα μέτρα, σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού του Σαββατοκύριακου, στις παραλίες και στις πλατείες.

“Ας κρατήσουμε τα βασικά μέτρα προστασίας, αλλιώς είναι πιθανόν να χρειαστούν και περαιτέρω μέτρα, ακόμα και lockdown. Αυτά πρέπει να αποφύγουμε” είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο όπου τα μέτρα κλιμακώνονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση, είτε σε αποκλιμάκωση. Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά του κόσμου. Είμαστε κοντά στη φάση της εμβολιαστικής κάλυψης, υπάρχει μεγάλη ανάγκη τήρησης των μέτρων. Αλλιώς είναι πιθανό να χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, ακόμα και lockdown.», δήλωσε ερωτηθείς για την πιθανότητα ολικού lockdown.


«Τα μέτρα είναι ήδη αυστηρά. Χρειάζεται τήρηση των μέτρων. Να εφαρμόσουμε τα ήδη υπάρχοντα.», πρόσθεσε.

«Ένα επιπλέον πρόβλημα προστίθεται το θέμα των μεταλλάξεων. Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας. Τα δεδομένα που έχουμε για τα εμβόλια είναι σε μεγάλο βαθμό καλύπτονται, τουλάχιστον για την βρετανική μετάλλαξη. Για την νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη υπάρχει μικρότερη κάλυψη, αλλά επαρκή.

Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα όλοι. Όσο μένουμε ανεμβολίαστοι οι πιθανότητες να έρθουν καινούργιες μεταλλάξεις αυξάνονται», σημείωσε αναφορικά στις μεταλλάξεις.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή (07/02) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 168 νέα κρούσματα μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα