Εμβόλιο Κορονοϊού: Μόλις 58 ιδιώτες παιδίατροι έχουν δεχτεί να εμβολιάσουν παιδιά

Εμβόλιο Κορονοϊού: Μόλις 58 ιδιώτες παιδίατροι έχουν δεχτεί να εμβολιάσουν παιδιά
HANS LUCAS/AFP

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών σε ιδιωτικά παιδιατρεία, αλλά μόνο 14 διώτες έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

Αν και εδώ και περισσότερο από 2 εβδομάδες έχει ανακοινωθεί η δυνατότητα τα παιδιά να μπορούν να εμβολιάζονται και σε ιδιωτικά ιατρεία παιδιάτρων, δυστυχώς το σχέδιο δεν φαίνεται να εξελίσσεται καλά. Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν μόνο 58 παιδίατροι και έχουν υπογράψει σύμβαση οι 14 από αυτούς και σύντομα θα αρχίσουν να εμβολιάζουν παιδιά.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ακόμη ότι μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 84.057 ραντεβού για την τρίτη δόση και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 46.500 εμβολιασμοί με την τρίτη δόση.

ADVERTISING

Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Στην ηλικιακή ομάδα 85 και άνω: έχει εμβολιαστεί το 75,6%.

Στην ηλικιακή ομάδα 80-84: το 74%.

Στην ηλικιακή ομάδα 75-79: το 86%.

Στην ηλικιακή ομάδα 70-74: το 80%.

Στην ηλικιακή ομάδα 65-69: το 82%.

Στην ηλικιακή ομάδα 60-64 : το 78,6%.

Στην ηλικιακή ομάδα 55-59: το 77%.

Στην ηλικιακή ομάδα 50-54: το 74%.

Στην ηλικιακή ομάδα 45-49: το 71,6%.

Στην ηλικιακή ομάδα 40-44 το 67,5%.

Στην ηλικιακή ομάδα 35-39: το 61%.

Στην ηλικιακή ομάδα 30-34: το 60,6%.

Στην ηλικιακή ομάδα 25-29: το 60,5%.

Στην ηλικιακή ομάδα 18-24: το 56,8%.

Στην ηλικιακή ομάδα 15-17: το 32,1%.

Στην ηλικιακή ομάδα 12-14 το 18,8%.

Σε σχέση με τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερα τις δέκα περιφερειακές ενότητες με τα χαμηλότερα ποσοστά σήμερα θα αναφέρω τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, οι οποίες είναι κυρίως τα νησιά μας: Μύκονος, Θήρα, Μήλος, Πάρος, Κως, Κέα-Κύθνος, Χίος και Τήνος. Στην ηπειρωτική χώρα οι περιφερειακές ενότητες με τα υψηλότερα ποσοστά είναι οι εξής: Βόρειου και Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ηρακλείου.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου από την πλευρά της επανέλαβε τη σημασία να γίνει ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, τονίζοντας πως ο ιός της γρίπης είναι ένας ιός που δεν πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Το κύριο μήνυμά της ήταν να εμβολιαστούν για τη γρίπη όσοι πρέπει να το κάνουν, και να μην θεωρούν κάποιοι ότι κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης προστατεύονται από τον κορονοϊό ή το αντίστροφο.

Η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι ευτυχώς πέρυσι είχαμε ιδιαίτερα χαμηλή επίπτωση της γρίπης και εξήγησε ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία για την αλληλεπίδραση της με τον κορονοϊό. «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πως μπορεί η μια λοίμωξη να επηρεάσει την άλλη», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν τετράδυναμα εμβόλια μιας δόση κατά της γρίπης. Επίσης είπε ότι το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει ακόμα και την ίδια ημέρα με άλλα εμβόλια, καθώς δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός του αντιγριπικού εμβολιασμού με τον εμβολιασμό με άλλά εμβόλια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network