Εμβόλιο – τρίτη δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγησή της στους 3 μήνες

Εμβόλιο – τρίτη δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγησή της στους 3 μήνες
Shutterstock

Άνοιξε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κορονοϊού στους τρεις μήνες μετά τη δεύτερη. Οι δικαιούχοι άνω των 18 ετών μπορούν να μπαίνουν σταδιακά για να κλείσουν ραντεβού.

Η νέα έκρηξη της πανδημίας κορονοϊού και η επερχόμενη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα έφερε επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου από τους 6 στους 3 μήνες. Η πλατφόρμα για τα ραντεβού άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (03/12).

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι ΑΜΚΑ των δικαιούχων, όσων δηλαδή είναι άνω των 18 ετών και έχουν συμπληρώσει 3 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπαίνουν σταδιακά στην πλατφόρμα.

Μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (04/12) εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει για όλους τους δικαιούχους, οι οποίοι είναι περίπου 2 εκατ. πολίτες.

Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία. Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα