Φωτιά στο Παπανικολάου: Το προσωπικό έτρεξε και δεν ανατινάχτηκαν τα πάντα

Φωτιά στο Παπανικολάου: Το προσωπικό έτρεξε και δεν ανατινάχτηκαν τα πάντα
Νοσοκομείο Παπανικολάου Eurokinissi

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη και στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε.

Στην άμεση αντίδραση του ιατρικού προσωπικού, η οποία ήταν καίρια για να αποφευχθούν τα χειρότερα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του από το νοσοκομείο Παπανικολάου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, συμπληρώνοντας ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών της φωτιάς που προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης, θα ξεκινήσουν άμεσα και η λειτουργία του νοσοκομείου δεν θα επηρεαστεί στη βάση της.

«Από την πρώτη στιγμή έφτασε στο νοσοκομείο ο κ. Καλαφάτης κι εμείς φτάσαμε στο νοσοκομείο μόλις ενημερωθήκαμε. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Σε έναν χώρο με οξυγόνο όπου υπάρχει ανάφλεξη υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα. Λειτούργησε ακαριαία το προσωπικό, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ήταν εκεί. Ο κ. Τρύφων παρείχε άμεσα τη φροντίδα στους ανθρώπους που ήταν μέσα στον θάλαμο και με δική του συμβολή απετράπησαν τα χειρότερα. Το σύνολο των ασθενών που ήταν σε οξυγόνο, λόγω του ότι είναι ασθενείς με κορονοϊό, έγινε μία τεράστια προσπάθεια ώστε να έχουν άμεση περίθαλψη και έχει αποκατασταθεί η θεραπεία τους απολύτως», τόνισε αρχικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε για τα αίτια:

«Οτιδήποτε πούμε αυτήν τη στιγμή δεν ευσταθεί, υπό την έννοια ότι θα υπάρξει το πόρισμα της Πυροσβεστικής».

«Από εκεί και πέρα, στον συγκεκριμένο όροφο θα γίνουν όλες οι εργασίες ώστε να είναι άμεσα λειτουργικός. Η λειτουργία του νοσοκομείου δεν επηρεάζεται κατά βάση. Υπάρχει άμεση ενίσχυση και από το “424”, που ήρθαμε σε επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και από άλλες κλινικές, άρα δεν επηρεάζονται τα non covid περιστατικά και η πίεση που υπάρχει στα περιστατικά covid θα αποκατασταθεί άμεσα», δήλωσε.

Η Μίνα Γκάγκα με τη σειρά της δήλωσε: «Το υπουργείο Υγείας θα εξετάσει αν τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα. Ωστόσο, η διακοπή παροχής οξυγόνου και η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Θα μπορούσε να είχε λαμπαδιάσει όλο το νοσοκομείο. Η εξαιρετικά καλή η ανταπόκριση του νοσοκομείου. 

Όπως αναφέρει το thestival, tο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα