Γεωργιάδης: “Δεν είναι αντιλαϊκό μέτρο. Είναι πολύ λογικό” το 25ευρω

Γεωργιάδης: “Δεν είναι αντιλαϊκό μέτρο. Είναι πολύ λογικό” το 25ευρω
Συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Παναγιώτη Μπεχράκη, παρουσία του Υπ. Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, Δευτέρα 14 Οκτ. 2013. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Τι απαντά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο ΠΑΣΟΚ για το μέτρο των 25 ευρώ. Υπερασπίστηκε το μέτρο ως "πολύ λογικό"

Να προτείνει ισοδύναμα μέτρα, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το μέτρο “πολύ λογικό”.

“Δεν είναι καθόλου αντιλαϊκό μέτρο, το υπερασπίζομαι. Είναι πολύ λογικό, αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους”,εξήγησε.

“Δεν χρειάζεται να αντιδικήσουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ λεει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο έχουμε ψηφίσει δυο φορές, και το Νοέμβριο του 2012 και στο μεσοπρόθεσμο, πρέπει να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα. Δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεοπτικής ή ιδεολογικής αντιπαράθεσης ο διάλογος, αλλά να γίνεται πρακτικά”, πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 40 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από το 25ευρο θα παραμείνει στα νοσοκομεία για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης για τους απόρους, ενώ από το 1 εκατ. ευρώ στις συνταγές υπολογίζεται το κράτος εκτιμάται ότι θα εισπράξει 70 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα