Γώγος για πανδημία: Σ' αυτό το επίπεδο κρουσμάτων και τις επόμενες ημέρες

Ο Χαράλαμπος Γώγος
Ο Χαράλαμπος Γώγος EUROKINISSI

Ο Χαράλαμπος Γώγος δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας κορονοϊού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης.

Ο έμπειρος επιστήμονας τόνισε ότι "για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα" και απέδωσε την έξαρση στις μεταλλάξεις, καθώς όπως είπε "το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. Ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1".

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση η οποία μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνεται. "Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά", τόνισε.

Για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, εκτάκτως. "Χρειάζονται προσλήψεις, όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία".

Τέλος, σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, ο κ. Γώγος είπε πως «αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network