Γρίπη: Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας έρχονται τα 50.000 εμβόλια

Γρίπη: Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας έρχονται τα 50.000 εμβόλια
Φωτογραφία αρχείου MotionTeam

Η σχετική έξαρση της εποχικής γρίπης αναγκάζει τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή. Προβληματισμός για το μη εμβολιασμό ακόμη και ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η μέχρι στιγμής “δραστηριότητα” της γρίπης, αν και έχει σκοτώσει 39 ανθρώπους, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρωτοφανέρωτη.

Ωστόσο οι αρχές φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά. Τα 50.000 επιπλέον εμβόλια που έχουν ήδη παραγγελθεί αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να μοιραστούν άμεσα έτσι ώστε να υπάρξουν νέοι εμβολιασμοί.

Είναι όμως, παράλληλα, αρκετά πιθανό τα 50.000 αυτά εμβόλια να μην χρειαστούν καν αφού μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ήδη καλυφθεί.

Προβληματισμό προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι το 84% από τους ανθρώπους που έχουν χάσει μέχρι στιγμής δεν είχαν εμβολιαστεί, παρά το ότι πολλοί από αυτούς συγκαταλέγονταν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να γίνει μία ακόμη καμπάνια που θα ωθεί τους πολίτες στο να εμβολιαστούν κόντρα σε κάθε είδους απόψεις-επικίνδυνες είναι η αλήθεια-που ακούγονται δεξιά και αριστερά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα