Η λίστα με τις νέες τιμές: Πόσο κοστίζει το κάθε φάρμακο

Η λίστα με τις νέες τιμές: Πόσο κοστίζει το κάθε φάρμακο

Σε ισχύ ο νόμος για τις νέες των φαρμάκων. Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία της χώρας για 48 ώρες. Αναλυτικά όλη η λίστα με το κόστος των σκευασμάτων

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος κατάλογος των φαρμάκων, με τις νέες τιμές και φυσικά τις αντίστοιχες αυξήσεις.

Το ΦΕΚ με τη λίστα που καταρτίστηκε από την Ειδική Επιτροπή Κατάρτισης του θετικού καταλόγου, πήρε ημερομηνία 07/03/2014 και ισχύει από δημοσίευσής του.

Πρακτικά, από Δευτέρα, οπότε θα έχουν ενημερωθεί πλήρως και τα φαρμακεία και έτσι θα ενεργοποιηθούν οι αντίστοιχες τιμές.

Ο κατάλογος έχει τεθεί σε ισχύ από τις 17 Φεβρουαρίου για παρασκευαστές και εισαγωγείς, από τις 26 Φεβρουαρίου για τις φαρμακαποθήκες, και πλέον τίθεται σε ισχύ και για τα φαρμακεία.

Βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, επέρχεται μέση μείωση 5% για περισσότερα από 6.000 σκευάσματα.

Αναλυτικά όλες οι τιμές των φαρμάκων, όπως δημοσιεύτηκαν σε  ΦΕΚ.

Σε 48ωρη απεργία φαρμακοποιοί και φαρμακαποθηκάριοι

Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη πανελλαδική απεργία, την οποία έχει προκηρύξει το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για την ερχόμενη Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαρτίου, ανακοίνωσαν από κοινού ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) και η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ).

"Τα θέματα που τίθενται για υλοποίηση από την τρόικα (έκθεση ΟΑΣΑ) και συζητά η ελληνική κυβέρνηση, οδηγούν στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού φαρμακείων, γεγονός που όχι μόνο θα οδηγήσει στην ανεργία και εξαθλίωση χιλιάδες φαρμακοποιούς και εργαζομένους στον χώρο των φαρμακείων, αλλά επιπλέον δημιουργεί ολιγοπώλια που θα επιφέρουν υποβάθμιση των φαρμακευτικών υπηρεσιών προς τον Έλληνα ασθενή, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία" αναφέρει η κοινή ανακοίνωση του ΠΣΦ και της ΟΣΦΕ.

Τις συγκεκριμένες ημέρες, οι έκτακτες ανάγκες θα εξυπηρετούνται με προσωπικό ασφαλείας.

SHARE:

24Media Network