ΙΣΑ: Ανέφικτη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξετάσεων στα ΤΕΠ

ΙΣΑ: Ανέφικτη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξετάσεων στα ΤΕΠ

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για εξετάσεις μπορεί, πλην των περιπτώσεων του κατεπείγοντος, να γίνει στα πλαίσια τυχόν νοσηλείας ή στα εξωτερικά ιατρεία

Αντίθετο βρίσκει τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών το ενδεχόμενο υποχρεωτικής ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξετάσεων σε ασθενείς που προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή με αποδέκτη τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη.

Όπως έγινε γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ ενημερώθηκε για το θέμα κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του την Τρίτη, 12 Ιουλίου, και αμέσως το ζήτημα τέθηκε σε διαβούλευση ώστε άμεσα να ληφθεί απόφαση και να ανοίξει ο διάλογος με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

“Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας επισημάνουμε ότι λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας και της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων η εφαρμογή μίας τέτοιας απόφασης δεν είναι εφικτή. Θα υποβαθμίσει σοβαρά την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών με απρόβλεπτες και απευκταίες συνέπειες για την υγεία των προσερχόμενων ασθενών” επισημαίνεται σε σχετική επιστολή του ΙΣΑ προς τον κ.Μπερσίμη, από τον οποίο και ζητά να υπάρξει άμεση ανάκληση κάθε σχετικής απόφασης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, δε, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για εξετάσεις μπορεί, πλην των περιπτώσεων του κατεπείγοντος, να γίνει στα πλαίσια τυχόν νοσηλείας ή στα εξωτερικά ιατρεία. Διαφορετικά, σε περίπτωση κατεπείγοντος, όταν μία εξέταση πρέπει άμεσα να εκτελεστεί εντός του Νοσοκομείου, “η συνταγογράφηση μπορεί και θα πρέπει να είναι μόνο χειρόγραφη και όχι ηλεκτρονική” υπογραμμίζει ο ΙΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR:

 
Αρχίζουν και εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων
Πόλεμος για την επιχορήγηση του ΠΑΜΕ από το Ταμείο της ΟΕΝΓΕ
SHARE:

24Media Network