ΙΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: Άμεση αύξηση των συνταγών που χορηγούν ιδιώτες γιατροί

Στιγμιότυπο απο φαρμακείο στην Αθήνα όπου πολλοί ασφαλισμένοι πληρώνουν τα φάρμακά τους λόγω των οφειλών μερικών Δημόσιων ταμείων       ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Στιγμιότυπο απο φαρμακείο στην Αθήνα όπου πολλοί ασφαλισμένοι πληρώνουν τα φάρμακά τους λόγω των οφειλών μερικών Δημόσιων ταμείων ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Επιστολή ΙΣΑ προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέμα τις μηνιαίες συνταγογραφήσεις ιδιωτών πιστοποιημένων γιατρών. Προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών

Την ανάγκη συνταγογράφησης πέραν των 2, που υπαγορεύει η τελευταία εγκύκλιος, ζητά ο ΙΣΑ από τον ΕΟΠΥΥ.

Ζητά τροποποίηση της εγκυκλίου, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ασθενών με χρόνια καρδιολογικά ή παθολογικά νοσήματα.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Σε συνέχεια των εγγράφων που σας έχουμε αποστείλει, στα οποία σας έχουμε εκθέσει το ζήτημα που έχει ανακύψει εξαιτίας της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 14540/28.03.2012 Εγκυκλίου του Οργανισμού σας, δυνάμει της οποίας οι πιστοποιημένοι ιδιώτες ιατροί δύνανται να συνταγογραφούν έως δύο συνταγές το μήνα για κάθε ασφαλισμένο και αγωγή που καλύπτει ανάγκες μηνός ή τριμήνου, επανερχόμενοι στο συγκεκριμένο ζήτημα, αιτούμαστε την τροποποίηση της συγκεκριμένης εγκυκλίου, προκειμένου οι ιατροί αυτοί να δύνανται να συνταγογραφούν πλέον των δυο συνταγών μηνιαίως.

Ο ως άνω περιορισμός δημιουργεί μείζον πρόβλημα για τους ιδιώτες γιατρούς και ειδικότερα για συγκεκριμένες ειδικότητες (πχ. Καρδιολόγους, παθολόγους), καθώς υπάρχουν ασφαλισμένοι ασθενείς, οι οποίοι λαμβάνουν περισσότερα από 6 φάρμακα μηνιαίως, όπως λ.χ. οι ασθενείς που πάσχουν από υπέρταση, έλκος 12δάκτυλου κ.ά. Το ίδιο πρόβλημα δημιουργείται και στην περίπτωση κατά την οποία ο ασθενής που λαμβάνει κάποια σταθερή αγωγή ασθενήσει από κάποια λοίμωξη (π.χ. αναπνευστικού, ουροποιητικού), με αποτέλεσμα να πρέπει ο θεράπων ιατρός να συνταγοραφήσει μετέπειτα και άλλα φάρμακα.

Συνεπεία των προαναφερθέντων, ο ιατρός δεν δύναται να συνταγογραφήσει εφόσον έχει ήδη εκδώσει 2 συνταγές υποχρεώνοντάς έτσι τον ασθενή να απευθυνθεί σε άλλον ιατρό, με αποτέλεσμα ο ασθενής να αποστερείται της περίθαλψης του θεράποντος ιατρού του.

Ενόψει των ανωτέρω αιτούμαστε την τροποποίηση της προαναφερθείσας εγκυκλίου, θέτοντας έστω εξαίρεση για συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, των οποίων το λειτούργημα εξαιτίας της συγκεκριμένης εγκυκλίου καθίσταται δυσχερές, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των ασφαλισμένων του Οργανισμού σας, αλλά και η απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το σκάνδαλο της "λευκής μπλούζας". Αποκαλύψεις για τη λεηλασία του ΕΟΠΥΥ

Γιατροί εναντίον φαρμακοποιών για τη χορήγηση φαρμάκων

SHARE:

24Media Network