Kaizen Foundation: Δωρεά 3,8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση του Παίδων Πεντέλης

Διαβάζεται σε 7'
Kaizen Foundation: Δωρεά 3,8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση του Παίδων Πεντέλης
(Aπό αριστερά προς δεξιά) O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο ο Ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης. ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλίμακας ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης τα τελευταία 80 χρόνια, με την οποία θα αντιμετωπιστούν ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα που ταλαιπωρούν το προσωπικό και τους ασθενείς.

Η Κaizen Gaming, μία από τις μεγαλύτερες GameTech εταιρείες στον κόσμο, ανακοινώνει τη δημιουργία του κοινωφελούς οργανισμού Kaizen Foundation, του οποίου θα αποτελεί αποκλειστικό χρηματοδότη για την υλοποίηση των δράσεων και των προγραμμάτων του.

Στόχος του Kaizen Foundation είναι η πραγματοποίηση δράσεων με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα και η υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανώσεων σε όλες τις χώρες όπου η Kaizen Gaming έχει παρουσία.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης

Το Kaizen Foundation εκκινεί τη δράση του για το 2024 από την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν η Μάλτα, η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Βουλγαρία.

To Κaizen Foundation ξεκινά τη δράση του από την Ελλάδα με την ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερης κλίμακας ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου τα τελευταία 80 χρόνια, με την οποία θα αντιμετωπιστούν ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν το προσωπικό και τους ασθενείς.

O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους
O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν αλλαγές που απαιτούνται από την εθνική νομοθεσία, όπως η μεταφορά του φαρμακείου στο ισόγειο και η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

Το Kaizen Foundation έχει ως αποστολή να αποτελέσει έναν φορέα θετικών αλλαγών για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, από την υγεία και την παιδεία, μέχρι την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους.

Έχοντας ως βασικούς πυλώνες δράσης την Κοινωνία, την Εκπαίδευση και το Περιβάλλον, επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον.

Στην τελετή έναρξης των εργασιών ανακαίνισης του ΓΝΠΠ παρευρέθηκε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε: «Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, θέλω να ευχαριστήσω την Kaizen Gaming και το νεοσύστατο Kaizen Foundation που ξεκινά το έργο του από την ανακαίνιση αυτού του σημαντικού, για τους κατοίκους της Βόρειας Αθήνας και των όμορων περιοχών, παιδιατρικού νοσοκομείου. Χάρη στο έργο αυτό οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημά τους και οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε έναν χώρο στην Πεντέλη που, πραγματικά, μετά τα έργα θα είναι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης, δήλωσε: «Έχουμε δει πολλά από τα όνειρα που είχαμε όταν ξεκινούσαμε το ταξίδι της Kaizen Gaming να γίνονται πραγματικότητα. Είμαστε μια εταιρεία που απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.500 ανθρώπους. Έχουμε στηρίξει δεκάδες αθλητές στις προσπάθειές τους να κατακτήσουν τους στόχους τους. Σήμερα προχωράμε στην πραγματοποίηση ενός ακόμη ονείρου, με την ίδρυση του Kaizen Foundation, καθώς είμαστε σε θέση πλέον να συνεισφέρουμε στην κοινωνία πιο ουσιαστικά από ποτέ. Η εκκίνηση του Foundation έρχεται με τη μεγαλύτερη δωρεά που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, η οποία θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τις ζωές των παιδιών, των οικογενειών και του προσωπικού στο Παίδων Πεντέλης».

Ο πρόεδρος του Kaizen Foundation, κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, από την πλευρά του υπογράμμισε: «Από την πρώτη στιγμή λειτουργείας της η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. H ίδρυση του Κaizen Foundation είναι η φυσική εξέλιξη, το επόμενο βήμα που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ξεκινάμε από την Ελλάδα και από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Η ανακαίνιση αυτού του νοσοκομείου είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά. Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή».

Το Kaizen Foundation, η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών ανακαίνισης
Το Kaizen Foundation, η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών ανακαίνισης

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε: «Το υπουργείο Υγείας είναι Υπουργείο Φροντίδας και η πιο ευάλωτη ομάδα πολιτών είναι τα παιδιά. Είναι λοιπόν πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι με τη βοήθεια του Κaizen Foundation είμαστε σε θέση να παρέχουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά. Αυτή είναι η βασική αποστολή του Υπουργείου Υγείας, να υπηρετεί όλους τους πολίτες και ειδικά τα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας μας».

Ο υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε: «Η συνεργασία με την Kaizen Gaming και το Κaizen Foundation είναι ένα παράδειγμα του πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στα παιδιά μας και στους συμπολίτες μας. Και αυτό θα ήθελα να το επισημάνω και ως γιατρός που έχει εργαστεί σε δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή και στήριξή τους στη διαρκή προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Το έργο της ανακαίνισης του ΓΝΠΠ, του οποίου οι  μελέτες βρίσκονται σε διαδικασία εκπόνησης, θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διακριτές φάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών το τέλος του 2024.

Το Kaizen Foundation

  • To Kaizen Foundation είναι ένας διεθνής κοινωφελής οργανισμός που δημιουργήθηκε από την Kaizen Gaming, μίας από τις μεγαλύτερες GameTech εταιρείες στον κόσμο
  • Η Kaizen Gaming είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης του Kaizen Foundation
  • Το Kaizen Foundation εκκινεί τη δράση του από την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν η Μάλτα, η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Βουλγαρία μέσα στο 2024
  • Απώτερος στόχος η πραγματοποίηση δράσεων σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η Kaizen Gaming
  • Το Kaizen Foundation θα λειτουργήσει ως καταλύτης θετικής αλλαγής εστιάζοντας τη δράση του γύρω από τρεις διακριτούς πυλώνες: την κοινωνία, την εκπαίδευση και το περιβάλλον.
  • Η αποστολή του Kaizen Foundation αντανακλά τη γενικότερη δέσμευση της Kaizen Gaming να αναπτύσσει μακροχρόνιες συνεργασίες με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, να ενδυναμώνει ατόμα και κοινότητες αλλά και να στηρίζει Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς
  • To Kaizen Foundation εγκαινιάζει την δραστηριότητά του από την Ελλάδα με ένα σημαντικό έργο υποδομής. Πρόκειται για την μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με συνολικό προϋπολογισμό 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο θα αναπτυχθεί σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις, θα επιφέρει σημαντικές θετικές αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024
  • Παρόμοια με το ελληνικό έργο έχουν ήδη προγραμματιστεί στη Ρουμανία και τη Μάλτα, αποδεικνύοντας τη σταθερή δέσμευση του Foundation να συμβάλλει μέσω του έργου του στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της καθημερινότητας των πολιτών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα