Κικίλιας: Εξακολουθεί να μας προβληματίζει η Αττική

Κικίλιας: Εξακολουθεί να μας προβληματίζει η Αττική
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διατηρείται η ήπια αποκλιμάκωση της κάλυψης κλινών ΜΕΘ, με το ποσοστό κάλυψης να είναι διαμορφώνεται στο 60% στην επικράτεια.

Την προσοχή τους στην εξέλιξη της επιδημίας κορονοϊού στην Περιφέρεια της Αττικής έχουν στραμμένη οι επιδημιολογικές αρχές, σημείωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Όπως ανέφερε, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, την τελευταία εβδομάδα η επιδημία κινείται με μέσο όρο νέων κρουσμάτων στα 657 τη ημέρα, με μέση ηλικία τα 46 έτη. Παρατηρείται δηλαδή αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 35-54 έτη. Τα στοιχεία αυτά προβληματίζουν, σημείωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, “τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις Περιφερειακές Ενότητες Δ. Αττικής, Βοιωτίας, Λέσβου, Καλύμνου, Ροδόπης, Αργολίδας και Χαλκιδικής, με την προσοχή μας να είναι στραμμένη στην αττική, λόγω του μεγάλου πληθυσμού. Η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ μειώνεται σταδιακά και έχει φτάσει στο 60% στο σύνολο της χώρα”.

Από την πλευρά της η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Τσολιά, τόνισε ότι διανύουμε την τρίτη εβδομάδα εμβολιασμών και η διαδικασία διενεργείται κανονικά. Μέχρι σήμερα ο ρυθμός είναι ανάλογος με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Ανέφερε ότι σχεδόν 65 χιλιάδες πολίτες έχουν εμβολιαστεί, ήτοι το 0,59% του πληθυσμού. “Η εμπειρία είναι άριστη, η διαδικασία είναι καλά οργανωμένη ηλεκτρονικά, γίνεται καλή καταγραφή. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε από την πορεία των εμβολισμών διεθνώς, αισιοδοξούμε ότι διαθέτουμε ένα ασφαλές εμβόλιο, ένα ισχυρό όπλο για την έξοδο από αυτή την κατάσταση”

Διευκρίνισε δε ότι έχουν γίνει πάνω από 30 εκατομμύρια εμβολιασμοί παγκοσμίως. Μάλιστα σε μελέτη που συμπεριέλαβε 1,8 εκατομμύρια εμβολιασμών, αναφέρθηκαν μόλις 21 αναφυλακτικές αντιδράσεις που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς. Η αναλογία είναι 1 περίπτωση ανά 90.000 εμβολιασμούς, σχετικά αυξημένη, αλλά σαν απόλυτος αριθμός οι αντιδράσεις αυτές είναι σπάνιες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα