Κικίλιας: Νοσοκομείο Covid το Θριάσιο – Ανοίγουν άλλες 51 ΜΕΘ

Κικίλιας: Νοσοκομείο Covid το Θριάσιο – Ανοίγουν άλλες 51 ΜΕΘ
Ο Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη. Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για το αν θα αντέξει το ΕΣΥ.

Τις εφεδρείες που ενεργοποιεί το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ανταπεξέλθει στη μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού. Βάση αυτών το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για covid ενώ θα δημιουργηθούν και άλλες 51 ΜΕΘ. Ο υπουργός τόνισε ότι πλέον ανησυχεί ιδιαίτερα και η Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε δραματική έκκληση έτσι ώστε αυτές τις λίγες επόμενες εβδομάδες να παραμερίσουμε την κούραση μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Παράλληλα, συνέστησε τη χρήση μάσκας, τήρησης αποστάσεων και αντισηπτικού.

«Σας ζητώ για μία ακόμη φορά να προστατευτείτε και να προστατέψετε τους γύρω σας. Όταν βρίσκεστε την οικογενειακή φούσκα, είστε προστατευμένοι. Εάν συνεχίσουμε τις μαζώξεις στα σπίτια, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία η δικιά μας, των συγγενών και των φίλων μας» συμπλήρωσε.

ΕΣΥ

Ο κ. Κικίλιας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ΕΣΥ ανακοίνωσε την μετατροπή του Θριάσιου σε νοσοκομείο μόνο για COVID περιστατικά. Στόχος είναι από τις 7 Απριλίου, το Θριάσιο να διαθέτει ήδη 130 απλές κλίνες, και 33 ΜΕΘ COVID. Επιπλέον στόχος είναι σταδιακά να αναπτύξει έως 180 κλίνες COVID.

Τα non COVID περιστατικά του Θριάσιου θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές και στην εφημερία της συγκεκριμένης ημέρας μαζί με το «Ασκληπιείο» θα υποστηρίξουν την εφημερία του ιδιωτικού τομέα ώστε να υποστηριχθεί ο επιπλέον νοσηλευτικός όγκος.

Επίσης, λόγω των ιδιαίτερων αναγκών με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών αρνητικής πίεσης και χειρουργείων, δημιουργούνται 51 νέες κλίνες ΜΕΘ για την προσωρινή έκτακτη κατάσταση.

Γεννηματά: 16

Ευαγγελισμός: 5

Λαϊκό: 5

Ιπποκράτειο: 7

Ελπίς: 4

Κωνσταντοπούλειο: 10

Συνολικά, δηλαδή 47 στην 1η ΥΠΕ και 4 στο Αττικό στη 2η ΥΠΕ.

Εμβόλιο

Αναφερόμενος στην ελπίδα που προσφέρει ο εμβολιασμός παρέθεσε τα εξής στοιχεία. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί:

1.691.000 εμβολιασμοί

1.088.000 με την 1η δόση

602 χιλιάδες με τη 2η δόση

Αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου στα ραντεβού αυτή είναι εντυπωσιακή, καθώς το 97% των ατόμων προσέρχονται σε αυτή. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 1042 εμβολιαστικά κέντρα ενώ συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή 3.500 υγειονομικοί από το ΕΣΥ. Ας σημειωθεί ότι στις 2 Απρίλη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 65-69.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα