Στο κόκκινο η Β. Ελλάδα – Διπλασιασμός αποδοχών όσων γιατρών συνδράμουν στην περιοχή

Στο κόκκινο η Β. Ελλάδα – Διπλασιασμός αποδοχών όσων γιατρών συνδράμουν στην περιοχή
Γιατρός στο ΑΧΕΠΑ Eurokinisi

Η επέλαση της επιδημίας πιέζει δραματικά τη χώρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια. Άμεση ανάγκη για υγειονομικούς στην περιοχή.

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας τόνισε κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μεταφέροντας παράλληλα την αναφορά της Επιτρόπου Υγείας κ. Κυριακίδου ότι κάθε 17 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας άνθρωπος από covid στην Ευρώπη. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ο Υπουργός ανέφερε πως μια μάδα γιατρών από ιδιωτικές κλινικές θα μεταβούν ώστε να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές υγείας, ενώ διπλασιάζονται οι αποδοχές των υγειονομικών του ΕΣΥ που θα μεταβούν από την υπόλοιπη Ελλάδα, εκεί.

Ο Υπουργός Υγείας μίλησε ακόμη και για επικείμενο τρίτο κύμα το οποίο μάλιστα οδήγησε κάποιες χώρες παρά το ότι βγήκαν πρόσφατα από lockdown, όπως το Ισραήλ αναγκάζονται να ξαναμπούν. Η αναφορά αυτή αποτελεί και ένα μήνυμα ότι η χώρα δύσκολα μπορεί να βγει από το απαγορευτικό σύντομα.

Σημείωσε ότι τα νοσοκομεία Κατερίνης, Δράμας, Σερρών, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Φλώρινα δοκιμάζονται έντονα από τον κορονοϊό και χρήζουν σημαντική ενίσχυσης. Μάλιστα είπε ότι από την 3η και 4η περιφέρεια έχουν πάει στα νοσοκομεία αυτά 167 γιατροί, 265 νοσηλευτές και 110 άτομα λοιπό προσωπικό.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μετά από συζήτηση με τον ιδιωτικό τομέα εθελοντικά μια ομάδα γιατρών από ιδιωτικές κλινικές μεταβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα για τη στήριξη των νοσοκομείων. Επίσης όσοι από ΕΣΥ, γιατροί και νοσηλευτές μεταβούν στη Β. Ελλάδα για να συνδράμουν από άλλες περιοχές, με νομοθετική διάταξη θα λάβουν διπλασιασμό αποδοχών.

Γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Eurokinisi

 

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι με διάταξη που θα καταθέσει αύριο το πρωί όλοι οι ιατροί και νοσηλευτές που μεταβαίνουν στη Β. Ελλάδα για να στηρίξουν τα νοσοκομεία που δίνουν τιτάνια θα διπλασιάσουν τις αποδοχές τους, δηλαδή 100% αύξηση για τις μέρες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εμβόλια κατά του κορονοϊού και στην ανάγκη εμβολιασμού για την απόκτηση της ανοσίας της αγέλης.

Αναφορικά με την εκκίνηση του εμβολιασμού, ο κ Κικίλιας ανέφερε ότι «με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια θα παραδοθούν στη χώρα και την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός»


Τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα