Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Ξάνθη για τη φροντίδα των παράτυπων μεταναστών

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνομιλεί με μετανάστες που είχαν διασωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από άνδρες του Λιμενικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνομιλεί με μετανάστες που είχαν διασωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από άνδρες του Λιμενικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ με τους τοπικούς φορείς της Ξάνθης για την απόφαση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την ιατρική φροντίδα των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται από τον Έβρο

Η θωράκιση της δημόσιας υγείας και η επαρκής υγειονομική φροντίδα των εισερχόμενων στη χώρα μας παράτυπων μεταναστών, όπως επίσης η πρόληψη και αντιμετώπιση των διαφόρων νοσημάτων και λοιμώξεων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε το απόγευμα ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΟ), ομότιμος καθηγητής Θανάσης Γιαννόπουλος με τους τοπικούς φορείς της Ξάνθης.

Ο κ. Γιαννόπουλος συνοδευόμενος από το διοικητή της 4η ΥΠΕ Στράτο Πλωμαρίτη και στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ συναντήθηκε με τους τοπικούς φορείς της Ξάνθης και συζήτησε μαζί τους για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος, υπογράμμισε ότι ο αυξημένος αριθμός των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στη Ελλάδα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της διαμόρφωσης εκείνου του πλαισίου δράσεων ώστε να τους παρέχεται η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είναι αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε την κατανόηση όλων όσων εμπλέκονται με τη διαβίωση των παράτυπων μεταναστών υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ανθρώπους έχουν υποστεί πολλές ταλαιπωρίες μέχρι να έρθουν στην χώρα και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα οπότε χρειάζονται το συνεχές ενδιαφέρον τον φορέων της πολιτείας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Ξάνθης, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, ο διοικητής του κέντρου φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπηρεσιών υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης Θανάσης Πάσχου μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελεί σήμερα ένα από τα καλύτερα οργανωμένα κέντρα και πολύ ορθά καταβάλει προσπάθεια για την επαρκή υγειονομική κάλυψη των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας.

"Στη διάρκεια της συνάντησης", τόνισε ο κ. Πάσχου, "ενημερώσαμε το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΟΝ, για τις δυνατότητες και την οργάνωση του νοσοκομείου της Ξάνθης αλλά και για τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να τονιστεί ότι καθημερινά το νοσοκομείο παρέχει ιατρική φροντίδα σε περίπου 10 με 15 παράτυπους μετανάστες τους οποίους απασχολούν διάφορα ιατρικά θέματα, ενώ αρκετές φορές έχουν ανάγκη και ψυχολογικής υποστήριξης. Καθώς πρόκειται για νέα στην ηλιακά άτομα, κατά κύριο λόγο, δεν ταλαιπωρούνται από τα συνηθισμένα σήμερα νοσήματα όπως είναι καρδιοπάθειες, διαβήτης, πίεση. Ωστόσο πάντα υπάρχουν και έκτακτα περιστατικά όπως μια χειρουργική επέμβαση που τα αντιμετωπίζουμε άμεσα. Σε κάθε περίπτωση σε συνεργασία και με το κέντρο φιλοξενίας των παράτυπων μεταναστών, το οποίο οφείλω να τονίσω ότι λειτουργεί άψογα χάρη στη συμβολή του διοικητή του, διατηρούμε το ιατρικό ιστορικό του κάθε μετανάστη ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της καλύτερης δυνατής παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας".

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network