Κορονοϊός: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί σε 4 νοσοκομεία της Περιφέρειας

Κορονοϊός: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί σε 4 νοσοκομεία της Περιφέρειας
Εμβολιασμός του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια κατά του κορονοϊού, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Πατρών, Λάρισας και Ιωαννίνων αρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί.

Σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 των υγειονομικών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Πατρών, Λάρισας και Ιωαννίνων.

Στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών και έως 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των οίκων ευγηρίας, των μονάδων χρόνιας φροντίδας και των κέντρων αποκατάστασης.

Εκτιμάται, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ότι στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, συνεχίζονται οι εμβολιασμού των υγειονομικών στα πέντε Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής «Ευαγγελισμό», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας και μέχρι τις 4 το απόγευμα χθες είχαν εμβολιαστεί 471 άτομα. Αναφέρθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα