Κορονοϊός: Διάθεση 117 κλινών της Euromedica στο ΕΣΥ

Κορονοϊός: Διάθεση 117 κλινών της Euromedica στο ΕΣΥ
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Ο όμιλος ιδιωτικής υγείας διαθέτει στο Υπουργείο Υγείας απλές κλίνες και ΜΕΘ για τις ανάγκες νοσηλείας των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας

Δυναμικό 117 κλινών, εκ των οποίων οι 16 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχει θέσει ο όμιλος ιδιωτικής υγείας Euromedica στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες νοσηλείας των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, σε μία κίνηση έμπρακτης στήριξης του ΕΣΥ, μέσα στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.

Τρεις γενικές κλινικές του Ομίλου Euromedica στη Βόρειο Ελλάδα, δύο στη Θεσσαλονίκη και μία στην Κοζάνη, έχουν κινητοποιηθεί προς τον σκοπό αυτό, που αφορά σε νοσηλεία περιστατικών μη-Covid.

Αναλυτικότερα, η Euromedica από το σύνολο των κλινών τριών μονάδων της έχει θέσει στη διάθεση του συστήματος υγείας της χώρας :

  • 88 κλίνες από τη κλινική Κυανούς Σταυρός, στη Θεσσαλονίκη (δίπλα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ), εκ των οποίων 7 σε πολυδύναμη ΜΕΘ, που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αυξηθούν σε 10 κλίνες ΜΕΘ.
  • 9 κλίνες στη πολυδύναμη ΜΕΘ της Γενικής Κλινικής, στη Θεσσαλονίκη
  • 20 κλίνες της Κλινικής Ζωοδόχος Πηγή, στην Κοζάνη

Η διάθεση των κλινών έχει γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας από τις 8 Νοεμβρίου και ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία με την κλινική Κυανούς Σταυρός και τη Γενική Κλινική του Ομίλου.

Επιπλέον ο ‘ομιλος μπορεί να διευκολύνει μη-Covid-19 νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται σε δημόσιες δομές, προσφέροντας τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) της κλινικής Κυανούς Σταυρός στη Θεσσαλονίκη και τη ΜΤΝ στην Ζωοδόχο Πηγή στην Κοζάνη, προκειμένου να απελευθερωθούν οι ΜΤΝ σε δημόσια νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση νεφροπαθών με Covid-19.

Η χρήση των κλινών, η οποία προσφέρεται για όσο καιρό χρειαστεί χωρίς περιορισμό ημερών, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ανακουφίσει το ΕΣΥ από τουλάχιστον 1.100 ασθενείς σε μηνιαία βάση, μειώνοντας την επιβάρυνση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και απελευθερώνοντας θέσεις νοσηλείας και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τα επείγοντα περιστατικά Covid19.

Υλοποιώντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που στην πλήρη ανάπτυξή του ξεπερνά τα 27 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της Euromedica έχει ήδη επενδύσει 7,5 εκατ. ευρώ., προχωρώντας στη συνολική αναβάθμιση του ομίλου με σύγχρονες ιατροτεχνολογικές υποδομές,

Ο όμιλος Euromedica εφαρμόζει όλα τα σχετικά πρωτόκολλα με την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικής εξέτασης για Covid-19 (μοριακή εξέταση PCR) κατά την εισαγωγή ασθενών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα