Κορονοϊός: Μισό εκατομμύριο μάσκες αναμένει η Περιφέρεια Αττικής

Κορονοϊός: Μισό εκατομμύριο μάσκες αναμένει η Περιφέρεια Αττικής
Γυναίκα με μάσκα Eurokinissi

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής αναμένει μέσα στην επόμενη εβδομάδα 500.000 μάσκες, ενώ έχει ήδη προμηθευτεί επαρκή ποσότητα γαντιών.

Τη δέσμευση 500.000 μασκών οι οποίες και αναμένονται στην πρωτεύουσα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας διαμήνυσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την ενίσχυση της επικοινωνίας των δράσεων της Περιφέρειας για τη στήριξη των πολιτών στη μάχη με τον κορονοϊό. Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε πως η Περιφέρεια Αττικής έχει προμηθευτεί επαρκή ποσότητα γαντιών, ζητώντας επίσης να υπάρξει επικοινωνία με τους δήμους για την καταγραφή των αναγκών και των καταμερισμό των υλικών.

Με αφορμή την αδυναμία εκτέλεσης των συσσιτίων, προανήγγειλε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τους δήμους την Τρίτη (31/3) για να συντονίσουν την παροχή άνω των 30.000 γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο το ζήτημα της αιμοδοσίας, στο οποίο ήδη συμμετέχουν 58 δήμοι και ζήτησε αυστηρότερη επιτήρηση στη λειτουργία των λαικών αγορών.

Το “παρών” στη σύσκεψη έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μαρία Κουρή και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γιάννης Σελίμης, ο οποίος ενημέρωσε για σειρά παρεμβάσεων που προγραμματίζονται με στόχο την καλύτερη διοικητική λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια με συγκεκριμένες παρεμβάσεις συνδράμει αποτελεσματικά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση που υπήρξε στα αιτήματα δημόσιων φορέων για την πραγματοποίηση απολυμάνσεων από συνεργεία της Περιφέρειας σε κτίρια και δημόσιες δομές, τονίζοντας στους αντιπεριφερειάρχες, πως οφείλουν να ανταποκριθούν στα ανάλογα αιτήματα που πιθανώς θα δέχονται από δημόσιες υπηρεσίες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να θέσει σε εφαρμογή το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110 για την υποστήριξη των πολιτών σε ιατρικά, κοινωνικά και άλλα ζητήματα, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής οι κλήσεις που απαντήθηκαν και εξυπηρετήθηκαν ξεπέρασαν τις 30.000. Έμφαση έδωσε και στην πρωτοβουλία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς μέχρι σήμερα πάνω από 40.000 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη νέα ψηφιακή υπηρεσία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων, τον Ψηφιακό Βοηθό της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα παρέχει με αυτόματο και εύκολο τρόπο πληροφορίες για τον COVID-19 καθώς και για τις υπηρεσίες και τις δομές της Περιφέρειας, αλλά και στη νέα πλατφόρμα που θέτει στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα να εκτιμάται ο κίνδυνος κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια

Ιδιαίτερα εστίασε στην πρωτοβουλία διοργάνωσης του πρώτου απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας antivirus crowdhackathon για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας, η οποίος θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παραγωγικών και συλλογικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας. Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης ήδη έχουν ανταποκριθεί 200 ομάδες νέων, στην πρόσκληση συμμετοχής που απεύθυνε η Περιφέρειας, ενώ ολοένα αυξάνεται και το ενδιαφέρον δημόσιων φορέων για συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα