Κορονοϊός: Στα 624 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 15 νεκροί

Κορονοϊός: Στα 624 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 15 νεκροί
Γιατρός σε νοσοκομείο με στολή προστασίας από τον κορονοϊό AP

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει τα 624. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας διαπιστώθηκαν 94 νέα κρούσματα, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι.

Νέα 94 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα μας στα .

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Στους 124 οι ασθενείς που νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι συμπολίτες που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15. Οι 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη. Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η σημαντική σήμερα αύξηση των νέων κρουσμάτων, χωρίς μάλιστα να διευκρινίζεται και πόσα από αυτά είναι μη προσδιορισμένης πηγής μετάδοσης, δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης. Για το λόγω αυτό αναμένονται και νέα αυστηρά μετρά.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο μέσος όρος των νοσηλευομένων οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 24 και λογικά είναι πλέον τα 64 έτη, ενώ χθες ήταν στα 67, όπως των διασωληνομένων. Αυτό δείχνει ότι ασθενείς που πρέπει να να παραμείνουν στον νοσοκομείο είναι και μικρότερων ηλικιών κάτω των 65 ετών.

Να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το Υπουργείο Υγείας και δεν θα υπάρξει σήμερα τακτική ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα. Αντίστοιχα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, έχει προγραμματιστεί στις 19:00, να γίνουν ανακοινώσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας , από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα