Κορονοϊός: Στα 743 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 20 νεκροί

Κορονοϊός: Στα 743 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 20 νεκροί
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για ασθενείς με κορονοϊό. Eurokinissi

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 743. Νοσηλεύονται 134 συμπολίτες μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι 32 έχουν πάρει εξιτήριο.

Συνολικά 48 νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανεβάζουν το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 743 , ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Είκοσι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Τα 21 από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα επιβεβαιώθηκαν από τους ελέγχους που έγιναν σε επαναπατρισμένους Έλληνες από την Ισπανία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 134 άνθρωποι, εκ των οποίων 45 διασωληνωμένοι. Από τους διασωληνωμένους, οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα και είναι άνδρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας, 32 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Να υπενθυμίσουμε ότι το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 3 νεκροί. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε συνολικά 17 άνδρες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό και 3 γυναίκες.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι ο ιός αν και συνήθως προσβάλλει με ήπια συμπτώματα τις μικρότερες ηλικίες, δε σημαίνει ότι δεν προσβάλλει και μικρότερες ηλικίες. Μάλιστα αναφέρθηκε έμμεσα στον επιβεβαιωμένο θάνατο της γυναίκας από την Καστοριά, την οποία όμως δεν την έχει συμπεριλάβει στα σημερινά στοιχεία.

Υγειονομική βόμβα χαρακτήρισε δε ο κ. Χαρδαλιάς τους επαναπατρισμένους Έλληνες που ήρθαν από την Ισπανία και δη τη Βόρεια Ισπανία που απομονώθηκαν. Από 263 επιβάτες των δύο πτήσεων από Ισπανία τα 21 ήταν θετικά κρούσματα. Ήδη ιχνηλατούνται οι επαφές τους.

Για τους υγειονομικούς ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι υπάρχουν δεκάδες που έχουν εκτεθεί στον ιό αλλά δε δημιουργεί προς το παρόν θέμα. Υπάρχει όμως πρόβλεψη για την κάλυψη των όποιων κενών.

Σχετικά με την επιτήρηση της επιδημίας, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι τα στοιχεία των σοβαρών κρουσμάτων και των διασωληνωμένων αφήνεια κάποια ικμάδα συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα